17.12.2017 | 0:01
Авария остави без парно части от квартал Младост
Без топлоподаване са частите на комплекса 1 и 2

Части от столичния квартал „Младост“ са останали без парно. Това показа справка на интернет страницата на „Топлофикация София“. Без топлоподаване са частите на комплекса 1 и 2.

Малко след 15.00 часа авария е спряла парното в „Младост“ 1 на адресите: бл.78 ,бл.79, бл.79Б, бл.79В, бл.68, бл.69 и  ОДЗ „Зорница“. Малко след 17.00 часа пък е имало авария в участъка от от бл.256 до бл.262.

Жителите на района са убедени, че аварията е можело да бъде избегната, съобщава bTV. Живущите в района твърдят, че аварията е причинена от включването на нова кооперация преди дни.

След разкопаване за полагане на новите тръби бликнала вода, но работата продължила. Днес се вижда, че изкопът е пълен с вода и засипан с пясък. Според живущите това е една от причините, довели до аварията. Заради авария през седмицата в София без парно останаха четири квартала. Причината беше главен водопровод в района, отопляван от ТЕЦ „Земляне“, а от това бяха засегнати хиляди абонати в „Белите брези“, „Стрелбище“, „Красно село“ и в част от „Гоце Делчев“. Ден по-късно проблемът беше отстранен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране