07.02.2017 | 14:50
Атанас Атанасов сравни Корнелия Нинова със Сюлейман паша
"Нова република" с остра реакция срещу заявките от конгреса на БСП

БСП не може да бъде носител на промяната и не може да бъде изразител на българския национален интерес, обяви Атанас Атанасов в позиция от името на Политическия съвет на „Нова република“.

„Наглостта на Нинова е е безгранична. Щели да освобождават завладяната българска държава. Все едно Сюлейман паша да освобождава Възрожденска България. Абе, Нинова – ти и хората от твоето бюро – Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Бойчев и останалите, не бяхте ли вие същите в онова Народно събрание, които избрахте Пеевски за шеф на ДАНС?“, попита Атанасов в специално видео обръщение.

„Нова република“ обръща внимание и на факта, че най-обсъжданата тема на конгреса на БСП е била как България да защити интереса на една чужда държава пред Европейския съюз. „А иначе в залата, в която се провеждаше конгресът на БСП, видяхме руския посланик и се сетих за онази сцена през 1989 година, когато съветският посланик донесе перестройката в БКП. Къде искаш да ни заведеш, Нинова? В орбитата на Путинова Русия? И когато нашите представители влизат в европейските и натовските институции, всички да казват – „Станете, влиза троянският кон на Русия“, попита още Атанасов.

„Нова република“ обяви в съобщение, че ще работи за България, която няма да е нито руският, нито американският, нито турският глас в Европейския съюз. Единствен гарант за мира на Европейския континент може да е Европейският съюз и интересът на България е да води независима и европейска политика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране