23.02.2015 | 21:30
Бербатов е №3 при дузпаджиите в Европа
Пред българския нападател има само двама други играчи, също със 100% успеваемост

Димитър Бербатов заема престижното трето място в класация за най-добрите изпълнители на дузпи в Европа от 2009 г. насам. Подредбата е изготвена от Opta, която се позовава на статистика от петте основни шампионата – английската Висша лига, испанската Примера дивисион, италианската Серия А, германската Първа Бундеслига и френската Лига 1. В списъка фигурират само футболисти с 10 и повече изпълнени дузпи за този период.

Бербатов има точно 10 изпълнения, като е вкарал всички от тях. Пред българския нападател има само двама други играчи, също със 100% успеваемост, но с повече бити дузпи. Това са белгиецът Еден Азар от „Челси“ (17 от 17 дузпи, част от тях и като играч на „Лил“) и алжирецът от „Бастия“ Риад Будебуз (15 от 15, включително и с екипа на „Сошо“).

До момента през сезона Бербатов има две успешни дузпи в мачове на „Монако“ в Лига 1, като той е и щатният изпълнител в отбора. Тъй като статистиката е само за шампионатни двубои, в нея не влиза и пропускът на българина в 1/2-финал за ФА Къп срещу „Евертън“ през април 2009 г.

Любопитното е, че Бербатов е точно пред суперзвездата на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо, който е на 4-та позиция с 93,6% успеваемост (44 от 47 дузпи). Назад са също Златан Ибрахимович (29 от 32 дузпи) и Лионел Меси (27 от 30 дузпи).

Междувременно Бербатов и „Монако“ се готвят за една от най-важните си седмици през сезона – в сряда е гостуването срещу „Арсенал“ в 1/8-финал от Шампионската лига, а в неделя тимът приема „Пари Сен Жермен“ в дербито от 27-ия кръг на Лига 1.

1 коментар

  1. Н каза:

    По хвърляне на тъчове и по това , кой пръв поздрави голмайстора е №1!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране