22.06.2015 | 0:26
Димитър Радев ще оглави БНБ
Централният трезор не е територия за пазарлъци, отсече финансовият министър
Владислав Горанов. Снимка: Видео

Финансовият министър Владислав Горанов прогнозира, че новият шеф на БНБ най-вероятно ще бъде Димитър Радев, макар че сегашният управител Иван Искров все още не е подал оставка. Финансист №1 даде предположението пред Канал 3. Горанов отсече, че централният трезор не е място за пазарлъци, социални експерименти и редене на наши хора. Там не е редно политическа партия да си прави експерименти и да сложи човек, който няма да е достатъчно независим, каза Горанов.

Министърът увери, че падането на банковата тайна, което ще стане възможно след приетите в последните дни текстове, ще хвърли друга светлина по проблема. Финансист №1 подчерта, че в момента проблеми с други банки, освен КТБ, няма. Горанов разкритикува опитите сега да се говори за отделни финансови институции без да има нужда.

След случилото се с КТБ, научихме, че регулаторните органи не работят и сега сме много по-предпазливи, призна Горанов. Кандидатурите за шеф на БНБ са 4 – Димитър Радев е предложен от ГЕРБ, Бисер Манолов – издигнат от „България на гражданите“, а Патриотичният фронт предложи Григорий Вазов. АБВ издигна кандидатурата на икономиста Виктор Йоцов за гуверньор.

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране