13.05.2017 | 20:46
Джип прегази и уби на място полицай в Пловдив
Отмениха Народния събор в парк „Лаута“

Жена с джип прегази и уби на място полицейски служител в Пловдив. Инцидентът стана малко преди 16.00 ч. на бул. „Санкт Петербург“ в района на парк Лаута. Джипът „Киа“ е със счупено предно обзорно стъкло.

Криминалисти вече разпитват шофьора, съобщи Дарик радио. На място пристигна линейка. Загиналият е 36-годишен пътен полицай. В парк Лаута се провежда Народен събор Пловдив, където участват изпълнители от цялата страна, а посетителите са десетки хиляди.

Загиналият служител на реда най-вероятно е бил част от дежурния екип, грижещ се за нормализирането на трафика в района. По първоначални данни, служителят дал знак, за да спре моторно превозно средство, но движилият се зад него джип е направил рязка маневра вдясно и го е ударил. Пътният полицай е загинал на място.

Южното платно на булеварда бе отцепено, не се допускаше преминаването на моторни превозни средства. Разследващи направиха оглед на местопроизшествието.

Отменя се програмата на Народен събор – Пловдив в парк „Лаута“, заради трагичния инцидент с полицейски служител на бул. „Санкт Петербург“. Това съобщи за  „Фокус“ кметът на район „Тракия“ в града Костадин Димитров. „Обявената за днес и утре програма се отменя по решение на организаторите. Изказваме дълбоки съболезнования към семейството, близките и колегите на загиналия полицай”, каза Костадин Димитров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране