29.03.2024 | 11:51
Григор срази Алкарас за полуфинал в Маями
Българинът изигра един от най-добрите си мачове

Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите „Мастърс“ в Маяи след победа с 6:2, 6:4 срещу Карлос Алкарас. Българинът изигра един от най-добрите си мачове и стигна до успеха срещу водача в схемата след 93 минути игра.

Димитров печели втори пореден мач срещу световния №2 Алкарас, а това е и 40-ата му победа срещу тенисист от топ 10. Той си осигури и полуфинал в осми от деветте турнира от сериите „Мастърс“, като стана деветият активен тенисист с подобно постижение. Това е и четвърти полуфинал за Димитров през 2024 г., като той има актив от 19 победи и 4 загуби от началото на сезона.

През целия мач Димитров игра агресивно и не спираше да притиска опонента си, а Алкарас трудно намираше отговор. Началото беше трудно за българина, който трябваше да спасява точка за пробив. Димитров обаче се справи, а след това проби още в следващия гейм, за да поведе с 2:0. Алкарас опита веднага да върне пробива и имаше общо три шанса за това, но Димитров ги отрази. Българинът печелеше подаванията си след това, а при 5:2 в своя полза стигна до нов пробив.

Димитров започна добре и втория сет. Той проби в четвъртия гейм, а след това спечели своето подаване. В следващия гейм Димитров пропусна възможност за нов пробив. Алкарас се спаси, а след това стигна на свой ред до първия си пробив в мача и спечели свое подаване, а със серията от три поредни гейма изравни до 4:4. Димитров взе своето подаване, а след това отново притисна Алкарас с ретура си и с нов пробив затвори мача.

Димитров завърши с 3 аса и 23 печеливши удара. Той направи едва пет непредизвикани грешки.

На полуфинала в Маями българинът ще играе с Александър Зверев, който победи с 6:3, 7:5 Фабиан Марошан. Димитров има само един успех в общо 8 мача срещу Зверев, от когото загуби четири пъти през миналия сезон. При победа срещу германеца Димитров ще се завърне в топ 10 на световната ранглистата за първи път от 2018 г. Българинът е 12-и в момента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране