22.05.2023 | 11:30
12-годишно дете кара със 120 км/час по магистрала „Тракия“
Хванаха го след луда гонка по улиците. Съставени са актове и на малолетния, и на баща му

12-годишно дете подкара колата на баща си по магистрала „Тракия“ със скорост 120 км/час. Кадрите (б.а. изпратени от Свилен Иванов) са изключително шокиращи, коментира водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев.

На тях се вижда, че детето седи в скута на баща си.  Те се движат в лявата изпреварваща лента в посока към Бургас.

Този родител, който позволи на малолетния си син да кара колата, не знаеше какво е направил и не се чувстваше виновен, коментира Свилен Иванов, който заснел видеото.

„На прибиране към София от Бургас, в началото на магистралата преди Карнобат, изпреварих автомобил, на който забелязах, че на шофьорската седалка се вози дете. Намалих, за да проверя дали това, което видях, е истина. В скъта на баща си седеше дете, което караше с повече от 100 км/час“, разказва той.

„Реших да преглътна това, но след като видях, че въпросният автомобил започна да изпреварва тирове, коли, намалих. Изчаках автомобилът да ме изпревари, снимах клипчето и се обадих на тел. 112“, споделя Иванов.

„Имаше луда гонка по улиците на Карнобат. През цялото време съм държал връзка с дежурния на тел. 112 и на колегата му от полицейското управление. Колата не спираше на знак „стоп“, караше в насрещното“, добавя той.

„Радвам се, че органите на реда действаха адекватно. Направиха проверки. Бащата е добре познат на полицията. Отнемали са му книжката, включително и на съпругата му. Той се опитваше да убеди полицията, че нищо не е направил, че не е карал със 140, а със 120 км/час, което било нормално“, заяви авторът на видоклипа.

„Свалиха номерата на автомобила, който беше без минат технически преглед. Направиха акт на сина му, който е управлявал автомобила. Надявам се тази случка да даде пример на момчето, което не е добре възпитавано от своя родител“, добавя той.

„Бащата не разбира, че ако се беше наложило да спрат колата рязко, можеше да убие със собственото си тяло сина си, т.е. щеше да го притисне към волана. Опитваше се да ни убеди, че е дал колата за малко, че той държал волана“, каза още Свилен Иванов.

От полицията в Бургас официално съобщиха, че е съставен акт на бащата, че е преотстъпил автомобила на сина си, уточни Леда Виденова. Санкция ще има и за 12-годишния му син за това, че е неправоспособен водач, добавя тя.

Днес бащата е призован да се яви в Районното управление в Бургас, където ще даде показания. След това ще му бъде издадено наказателно постановление и ще стане ясно каква ще е неговата санкция.

Шокирана съм от кадрите, които видях, каза пък в „Тази сутрин“ Мариела Николова. Тя е майка на загиналия при катастрофа през 2018 г. Николай Николов.

Като родител, загубил дете, мога да кажа „не знаете как си играете със съдбата и как за секунда животът ви може да бъде обърнат на 180 градуса“, сподели тя.

Тя е чакала пет години по делото за смъртта на своя си и на негов приятел, който е част от музикална група, за да чуе условна присъда, изтъкна водещият.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране