11.05.2017 | 0:22
5 млн. евро платени за министерски пост?
Сумата била изплатена на политическа сила, която да номинира определен човек за важната позиция. Първоначалната оферта била за 7 млн. евро, но накрая страните се споразумяли за 5 млн, цената била обявена като промоционална

Пет милиона евро е струвал на кръга #КОЙ постът „министър на икономиката” третото правителство на Бойко Борисов. Сумата била изплатена на политическа сила, която да номинира определен човек за важната позиция. Първоначалната оферта била за 7 млн. евро, но накрая страните се споразумяли за 5 млн, като цената била обявена на шега като промоционална. Това разказаха за Фрог депутати от ГЕРБ и „Обединените патриоти“.

Те уточниха, че сделката станала в последните дни, когато е редено правителството. Не отрекоха, че нямат доказателства, но подчертаха, че историята се разказва от две седмици в политическите среди при това с конкретни имена.

Цитираха също изказване на лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов: „С Караниколов се запознах вчера, той е от квотата на Атака – представиха ми го като кадърен човек с опит„.

Източниците ни разказаха още, че партиен лидер е получавал огромни суми като хонорари за книги, отпечатвани в печатница на депутата от ДПС Делян Пеевски. Хонорарите са истински, но тиражите на книгите били раздути до абсурдност. Продавали се малко бройки, а останалите хиляди залежавали в складовете или отивали за унищожаване. По този начин политикът можел да оправдае луксозния си живот и банкови сметки пред данъчните.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране