15.08.2022 | 11:30
9 деца и двама възрастни остават в болница след катастрофата на „Тракия“
Двама от пострадалите са в изключително тежко състояние

9 деца и двама възрастни от сръбския автобус, който катастрофира в неделя вечерта на магистрала “Тракия“, остават в Университетската болница в Стара Загора.

Двама от пострадалите са в изключително тежко състояние. 11-годишно момче е в реанимацията на лечебното заведение и се обсъжда транспортирането му до “Пирогов“. Сериозно е състоянието и на мъж, на който се наложи да ампутират крака, съобщи бТВ.

Общо 44 деца и възрастни са прегледани вечерта в спешния център. Помагали са и екипи от Нова Загора и Сливен.

Още 2 деца са били в шок, но вече са в стабилно състояние.  На мястото на инцидента през нощта отиде и главният прокурор Иван Гешев. Той съобщи, че случаят ще поемат най-добрите следователи в областта на пътнотранспортните произшествия от Националната следствена служба.

Повечето пострадали при инцидента са с натъртвания или счупвания. При всички обаче се наблюдава уплаха и стрес от случилото се, коментираха лекари.

Според ръководителя на сръбската група Наташа малко преди инцидента пътниците и шофьорът са почивали на бензиностанция, но после на един от възрастните пътници му прилошало и поискал да се премести напред:

„Шофьорът искаше да покаже как се сваля облегалката на съседната седалка, наведе се настрани и автобусът излезе от пътя“, разказа тя пред БНР.

„Имаше помощ, всички български граждани, които бяха на магистралата, ни се претекоха на помощ и бързо дойдоха власти, полиция и пътна помощ, българските граждани ни помогнаха да ни докарат тук, така че сме получили пълна подкрепа, включиха се и посланици, инстититуции не знам точно, така чух, сега сме добре, малко съм се уплашила, бях се потресла, пълно беше с деца“, коментира жена от катастрофиралия автобус пред БНТ.

Автобусът е тръгнал вчера към Сърбия от Слънчев бряг, където децата и ръководителите им са били на фолклорен фестивал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране