15.06.2023 | 12:00
Алекс Сорос обещава да изкорени консерваторите от интернет: Аз съм 100 пъти по-лош от баща ми
Достъпът на наследника на Джордж Сорос до Белия дом на Джо Байдън е сериозна причина за безпокойство

Милиардерът либерал Джордж Сорос потвърди, че по-малкият му син Алекс Сорос ще поеме филантропската му империя.  В първото си интервю, откакто беше избран да поеме неправителствената организация Open Society Foundations (OSF), Алекс Сорос каза пред The Wall Street Journal, че е „по-политичен“ от баща си, като същевременно каза, че е загрижен за перспективата Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом.

Интервюто бе публикувано, след като беше съобщено, че Алекс е посетил Белия дом повече от дузина пъти по време на мандата на Джо Байдън. Той също така наскоро публикува своя снимка в Twitter с вицепрезидента Камала Харис.

„Колкото и да ми се иска да извадя парите от политиката, докато другата страна го прави, ние също ще трябва да го правим“, каза Алекс.  Той призова фигурите на Демократическата партия да бъдат по-ясни при предаването на своите послания, както и да бъдат „по-патриотични и приобщаващи“, за да спечелят гласоподавателите.

37-годишният мъж добави, че иска да помогне на демократите да привлекат латиноамериканските избиратели, както и да подобри избирателната активност сред чернокожите избиратели на изборите.

Алекс също изрази загриженост, че свободата на словото в университетските кампуси става твърде ограничена. „Имам някои различия с моето поколение по отношение на свободата на словото и други неща – все пак израснах, гледайки Бил Махър преди лягане“, каза той.

Джордж Сорос отдавна е мишена за републикански фигури поради милиардите, които е дарил за либерални и прогресивни каузи чрез OSF. 92-годишният еврейски имигрант от Унгария, който е преживял Холокоста като дете, също често е бил обект на крайнодесни и антисемитски теории на конспирацията.

Въпреки това The Journal отбелязва, че OSF рядко е подкрепяла еврейски каузи и не празнува еврейски празници. За сравнение Алекс празнува такива еврейски религиозни празници като Рош Хашана и Пасха.

Алекс Сорос обещава да цензурира консерваторите и независимите журналисти онлайн „100 пъти по-агресивно“ от баща си Джордж Сорос.

„Аз съм много по-политически настроен“, каза Алекс Сорос, сравнявайки се с радикалния си баща.

„Колкото и да се радвам, че парите са изхвърлени от политиката, докато другата страна го прави, ние също ще трябва да го направим“, признава той.

Джордж Сорос е най-големият дарител на Демократическата партия на последните избори в САЩ, а финансирането на по-малките състезания за местни прокурори му позволи да завладее американската правосъдна система.  Алекс Сорос заяви, че в момента работи за подобряване на подкрепата на латиноамериканците и чернокожите за политиците демократи.

Новият лидер на империята на Сорос е посетил Белия дом на президента демократ Джо Байдън поне 17 пъти от 2021 г. насам, според Fox News.  Три от посещенията са се състояли между 8 и 10 февруари, както съобщава Slay News.

Няколко високопоставени служители от администрацията на Байдън са вписани в дневниците за посещения като тези, които са се срещнали с Алекс Сорос. „Александър Сорос е готов да оглави многомилиардната политическа и филантропска мрежа на семейството си“, казва Скот Уолтър, президент на Capital Research Center, според Washington Examiner.

„Подобно на баща си, той се присламчва към лидерите на Белия дом и Конгреса, които са готови да изпълняват нарежданията на семейството по въпроси като престъпността, имиграцията, изборната политика и други, като Соросоидите използват всички видове дарения: пари за партии, групи за независими разходи и така наречените „благотворителни организации““, казва той.

Според „Ню Йорк Поуст“ Майк Хауел, директор на проекта „Надзор“ във фондация „Херитидж“, е заявил, че достъпът на Алекс Сорос до Белия дом на Байдън е сериозна причина за безпокойство.

Хауел предупреждава, че семейство Сорос вече е „нанесло огромни щети на нашата страна“.

„Програмата на Сорос е насочена към смърт и разрушение в името на отворените граници и края на западната цивилизация“, казва той.

„Администрацията на Байдън и движението на измамените прокурори може да се окажат [неговата] най-вредната покупка в Америка досега“.

Мат Палумбо, автор на книгата „Човекът зад завесата: вътре в тайната мрежа на Джордж Сорос“, заяви, че семейство Сорос е забило кукичките си дълбоко в администрацията на Байдън.

„Навсякъде в Белия дом витае духът на Сорос, а синът му е новият посланик на баща си“, казва Палъмбо.

Президентът на „Съдебна охрана“ Том Фитън заяви, че независимо от това кой е лице на фондацията и подкрепяните от Сорос ПАОС, Джордж Сорос все още управлява.

„Не се разсейвайте от името на Алекс в дневника на посетителите; това е представител на Джордж Сорос, с когото искат да се срещнат в Белия дом на Байдън“, каза Фитън.

„Той все още командва.

„Това са неговите пари, неговите фондации.“

Източник: thepeoplesvoice.tv/Гласове.бг

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране