19.02.2023 | 10:59
Александър Дунчев разкрива задкулисни игри в „Промяната“, ако ДБ води София-област
Кирил Петков предложил на ексдепутата второто място в листата

Протестирам срещу намерението на „Продължаваме промяната“ да даде София-област при предстоящите избори на „Демократична България“, заяви в предаването „Тази неделя“ на Би Ти Ви бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от „Промяната“ Александър Дунчев.

Той уточни, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което било неприемливо. И допълни, че не било вярно твърдението на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

„Ние не сме се отказали, а протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там“.

Дунчев не бил съгласен с това листите за предстоящите избори да се подреждат по конюнктурни причини. В тях трябвало да се слагат млади и принципни хора, които да вършат работа.

„Или коалицията ДБ и ПП си ревизират решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или нашият екип си тръгва и да си търсят и други хора и други кандидати. Те налагат модел, срещу който се борим – да сложим наши хора някъде, без значение кой какво е правил“, каза още той.

В София-област екипът на Дунчев показал как трябва да се прави промяната с борбата си с дървената мафия и местни феодали в дърводобива. А сега се предлагало да се направят безпринципни компромиси, които Дунчев не можел да приеме. Поради това отказал да води листа в друг избирателен район.

Според Дунчев подобни договорки показвали, че има задкулисие в „Промяната“. Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев нямал претенции той да е на първото място. Ако няма решение ПП да води листата, Дунчев щял да разкаже за всички усилия за промяна на „Промяната“, защото не ставало въпроса за вътрешнопартийни битка, а за промяната на България. Дунчев щял да продължи битката  срещу мафията, дори ако се наложи да напусне „Промяната“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране