08.10.2023 | 12:24
Америка заряза Украйна и се втурна да помага на богатия Израел
Неадекватният старец Джо Байдън заплаши "други враждебни към Израел страни“ да не се възползват от ситуацията

Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ са готови да дадат „всякаква възможна подкрепа“ на Израел след атаките от „Хамас“ от тази сутрин. Байдън предупреди и „други враждебни към Израел страни“ да не се възползват от ситуацията.

Американски служители в момента преговарят с израелските си колеги, за да обсъдят нуждите на страната от допълнителна военна помощ, но нямат какво да обявят по въпроса на този етап, каза високопоставен представител на американската администрация.

Ние сме в задълбочени разговори с израелците относно някои от конкретните нужди, докато те реагират на това, това ужасно нападение срещу израелската държава и израелския народ“, каза служителят по време на специален брифинг в събота, коментирайки възможността за предоставяне на допълнителни подкрепа за сигурността на еврейската държава.

Служителят каза още, че „няма да изпреварва този процес“, добавяйки, че „може да имаме повече дума за това още утре“.

Рано в събота сутринта бяха извършени ракетни атаки по израелска територия от Ивицата Газа. Алармени сигнали звучат непрекъснато от 06:28 сутринта московско време в много населени места в страната, включително района на Тел Авив и околностите му. Малко след това Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха, че започват операция „Железни мечове“ като отмъщение за атаката, идваща от палестинския ексклав. Според последните доклади ракетните атаки са оставили най-малко 300 убити и над 1500 ранени израелци.

При тези обстоятелства министърът на отбраната Йоав Галант одобри повикването на резервисти и обяви състоянието на „специална ситуация“ в обхват от 80 километра от границата с Газа. Извънредното положение беше разширено за цялата територия на Израел късно в събота. Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че страната му е „във война“ и е решена да я спечели. „Врагът ще плати безпрецедентна цена“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране