23.07.2015 | 1:33
Арестуваха сериен грабител на жени в ”Младост”
Младежът прибирал златните им накити

Столични полицаи задържаха криминално проявен мъж за серия грабежи на жени из входове на блокове и асансьори, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 4 юли софиянка заявила в Седмо РПУ, че малко след 21 часа, на междуетажната площадка в блока, в който живее в кв. „Младост 3”, е била нападната от непознат мъж. Той издърпал от врата й златен синджир с висулки и избягал. Започнато e било веднага разследване и на 17 юли е задържан П. С., на 25 години, от София, който живее без адресна регистрация в кв. „Симеоново”, криминално регистриран и осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

В процеса на работата по случая е изяснено, че задържаният е извършител на още 4 грабежа и един опит за такъв в района на ж.к. „Младост“ – 1 и 3. На 9 юли, около 17.45 часа, той издърпал златно синджирче от врата на столичанка, както вървяла по тротоара. На 6 юли, пред жилищен блок в квартала, той ограбил по същия начин и следващата си набелязана жертва. Няколко дни по-рано – на 3 юли, преди обяд, в тревните площи близо до трафопост, със сила отнел златен накит от нищо неподозираща жена и изчезнал.

На 1 юли нападателят извършил още два грабежа. При първия издебнал жертва си около 19 часа на асансьорната площадка в жилищен блок и дръпнал два златни медальона.

Половин час преди това, в асансьорна кабина на друг блок той опитал да отнеме дамската чанта и златен накит на жена, която обаче оказала яростна съпротива и П.С. побягнал без поредната си плячка. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

След доклад на събраните материали, обединени в едно досъдебно производство, Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на П.С. и първоначално е задържан за 72 часа. В последствие, с определение на Софийски районен съд, му е наложена постоянна мярка неотклонение „задържане под стража”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране