21.11.2022 | 21:45
Арестуваните за обир украинци: Биха ни в ареста, удряха ни с ток
Двамата задигнали пари и бижута на стойност над 100 000 лева

Двама украинци бяха задържани в Бургас. Срещу тях е повдигнато обвинение за обир на апартамент, при който са откраднати пари и бижута на стойност над 100 000 лева.

Районната прокуратура поиска постоянния им арест. А двамата задържани заявиха, че са били бити. Започва проверка по случая. Двамата украинци са задържани в четвъртък. По линия на международното сътрудничество е получена информация, че двамата имат богато криминално минало. Днес бяха доведени в съда.

„30 минути ме удряха с ток, биха ме, без адвокат. Не разрешаваха да звънна, въобще без права, без преводач.  Просто ни унищожаваха. Просто две денонощия ни унищожаваха. Но нищо не съм подписал, защото съм невинен. Вижте ме, имам и следи от електрошок”, каза Денис Шейтанов.

„Мен ме арестуваха пред детето ми, биха ме с електрошок, пред детето ми и пред жена ми”, разказа Руслан Добровски. Съпругата на единия  от задържаните заяви, че са арестувани неправомерно. И отрече да са намерили пари в дома им.

„Не, нищо не са намерили. Той не никакъв криминален тип, той е нормален човек”, каза жената.

„Парите ли? Жена ми имаше магазин за бижута в Украйна”, каза Руслан Добровски.

„От мен нищо не взеха. Намериха 300 евро и 200 лева”, каза Денис Шейтанов.

Заради следите от насилие върху двамата украинци Районната прокуратура се самосезира и ще разпореди проверка в местата за лишаване от свобода.

Единият украинец е със статут на бежанец, другият често минавал границата ни. За последно влязъл в България преди дни.

„Кражбата е извършена от частен имот, като общата стойност на отнетите вещи е на сумата около 100 хиляди лева, касае се за парични суми в различни валути и златни накити”, каза Мария Маркова, Районен прокурор в Бургас.

Полицията е претърсила 3 адреса в Бургаско. Открили приспособления за разбиване на брави и сейфове, както и много валута.

„Шперцове, отвертки, пили, заготовки, къртачи, общо на брой 135. 118 000 долара, 40 000 евро и 20 000 лева”, обясни старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД МВР–Бургас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране