16.10.2022 | 21:23
Армия от тролове обслужва „Възраждане“
В предишния парламент лично Костадин Костадинов е командвал парламентарната група да гласуват с ГЕРБ

Армия от интернет -тролове обслужва „Възраждане“, заяви бившата депутатка от партията Елена Гунчева и разказа, че задачите се дават на две групи – срещу кого да се пише и как да бъде възхваляван лидерът.

„Безспорно е, че „Възраждане“ е много успешна в социалните мрежи и това е в резултат не само на хора, които харесват публикациите, но на доста сериозна армия от тролове. Почти всеки член на „Възраждане“ има по няколко профила, включително маркетинг специалистите. Троловете се включват, когато се спомене партията. Има една асистентка по пиар, която е от Варна и организира тролски атаки. Например при интервю на Костадинов (лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов –бел.ред.) има затворени групи, в които се спускат задачи, като писане на положителни коментари. Една от тези групи е Бот, другата е Възрожденци. Ако някой нарече Костадинов „Копейкин“, започват да го защитават, а конкретният потребител обиждан и критикуван. Дори му се докладва профила. Указанията ги дава ръководството на партията, Николай Дренчев, Цончо Ганев“, разкри Гунчева в неделя пред Нова телевизия.

„Когато тръгнах срещу „Възраждане“, може да се види, че ме атакуваха буквално хиляди. От профили, създадени преди 2-3 месеца с по 12-15 приятели, които пишат едно и също нещо. Няма как да са автентични последователи“, поясни Гунчева.

Според нея може и да не става дума за пари, а за обещания за депутатско място.

Гунчева, която открито критикува Костадинов след раздялата си с партията, твърди, че не е искала да разобличава „Възраждане“, а да покаже на хората какво се случва. Тя съобщи, че има още чатове, но след като не ги е изнесла, значи е решила, че не е коректно. „Да кажем, че показват истината“, коментира тя лаконично съдържанието им.

Тя отново каза, че в предишния парламент лично Костадин Костадинов е командвал парламентарната група да гласуват с ГЕРБ:  „Чувала съм как Костадинов казва да гласуваме „за“ всички предложения на ГЕРБ. Десислава Атанасова често идваше в нашата стая, а той често говореше с хора от ГЕРБ. Никой от нас нямаше право на собствено мнение. При гласуването на Закона за съдебната власт ни бе наредено да гласуваме половината „за“, другата половина „против“, „за да се харесаме на съдиите“.

По думите ѝ е илюзорно „Възраждане“ да се включи в управлението като първа политическа сила.

В интервюто си за предаването „Срещу течението“ тя уточни , че постът ѝ, който гласеше, че Русия би могла да улучи с ракета Министерския съвет, е бил ироничен и не е донесъл последствия за нея. Освен това не съжалява за него.

Гунчева каза, че имала предложения да се кандидатира за депутат, но отказала:

„Предполагам, че скоро ще има нови избори, ще изчакам. Смятам, че е време да се погрижа за личния си живот, политиката ми показа достатъчно. С мъжа ми се запознахме на протест срещу корупцията по време на Борисов. Сега се оказва, че не сме постигнали нищо. Вярвам, че България трябва да бъде над всичко. Семейството ни споделя русофилски ценности, но границата са интересите на България“.

Хората не харесват ЕС и НАТО, а целият вот против тях се насочва към „Възраждане“, смята тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране