10.04.2015 | 19:58
Българин източи сметка на Бил Гейтс, арестуваха го
Константин Кавръков е бил задържан около 9 ч снощи

32-годишният българин Константин Кавръков е арестуван за киберпрестъпления, включително и кражба от банковата сметка на основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Кавръков е бил задържан около 9 ч снощи, когато се опитал да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат на банка PS на централна улица в град Кесон сити.

У него били намерени няколко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, празна (ненадписана) кредитна карта, машинни квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 76 000 филипински песо (около 1700 долара). По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на „Българската суперхакерска група“ от 2004 г., отбелязва сайтът rappler.com.

Тази група е извършвала подобни измами в САЩ и Европа, и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления, твърди сайтът. Припомня се, че Кавръков е бил арестуван през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления, подправяне на документи.

Самият Кавръков е наречен „кралят на хакерите“ от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. Когато бе задържан в Парагвай, властите откриха у него над 90 000 щатски долара, добавя сайтът.  Полицията във Филипините тепърва трябва да установява как Кавръков е успял да излезе от затвора в Парагвай и да се озове във Филипините.

През декември една от най-големите местни банки – „Бенк ъв Филипин айлъндс“, обяви, че разполага с информация, че българи може би стоят зад серията от кражби на пари с клонирани карти от банкомати в и около Манила – най-големия град на Филипините.  Междувременно виетнамски медии съобщиха, че трима българи са били арестувани в град Хо Ши Мин (бившия Сайгон) по подозрение, че са теглили пари от местни банки чрез фалшиви банкови карти.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране