31.01.2024 | 11:10
Българка стана полицай в Лондон, но така се изложи, че станахме за резил
От Скотланд Ярд вече разследват случая с нашенката Хаджипеткова

Българска полицайка в Лондон забрани на изпълнителка от християнски хор да пее извън църквата и изплези езика си в отговор на нейните възражения, пише „Дейли мейл“. Мая Хаджипеткова е изправена пред бурна реакция в социалните мрежи след шокиращите видеозаписи, разпространени онлайн от 20-годишната госпъл певица Хармони Лондон.

20-годишната певица редовно изпълнява песни на Оксфорд стрийт и радва минувачите с прекрасния си глас, като има повече от 300 000 последователи в YouTube.

Певицата обаче е попарена от нашенката, която се обръща към нея с думите: “Госпожице, нямате право да пеете църковни песни извън храма“. Думите й предизвикаха гнева на Хармони, която обяви, че няма закони, които да й забраняват да пее на улицата. Тя е убедена, че полицайката е нарушила член от Закона за правата на човека, който защитава религията си. Въпреки протеста на певицата, Хаджипеткова е категорична, че не й е позволено да пее на тротоара и тя трябва да се оттегли.

„Това са големи глупости, позволено е“, настоява Хармони, но Хаджипеткова я игнорира и изплезва езика си. От Скотланд Ярд вече разследват случая, като се опитват да установят в какъв контекст са разменени репликите между певицата и полицайката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране