30.11.2023 | 20:48
Българка уби брутално съпруга си в САЩ (видео)
Иванка Колева ръгала мъжа си Стефан с нож и го стреляла с пистолет

Жестоко убийство потресе Аризона в навечерието на Деня на благодарността!  Българка е арестувана за насилствената смърт на съпруга си в градчето Гилбърт, съобщава полицията.

51-годишната Иванка Колева е обвинена за зверството, а тялото на Стефан е открито на 22 ноември – ден преди Деня на благодарността, който тази година американците отбелязаха на 23 ноември.

Униформените, които се отзовали на местопрестъплението, открили тялото на 49-годишния Стефан Колев под легло в семейния дом, обвито в найлон. Стените на къщата били изпръскани с кръв, а Иванка използвала почистващи препарати, за да прикрие следите си.

Според полицейския доклад Стефан е прострелян многократно и по тялото му има дузина рани от пробождания с нож. Иванка закупила пистолет два дни преди зверството, като към момента е категорично доказано, че именно с това оръжие е извършено деянието.

За последно Стефан е видян жив на 18 ноември, когато излязъл, за да прибере украсата за Хелоуин от входната врата на къщата, показват камерите за видеонаблюдение, монтирани по фасадите на съседните сгради. Ден преди това Иванка се свързала със свои приятели, като им се оплакала, че съпругът й е напуснал семейството и се налага сама да се грижи за децата им – 21-а годишен син и 14-годишна дъщеря. Убийцата обяснила на децата, че се налага да остане в хотел на Източното крайбрежие за почивните дни около Деня на благодарността и ги предупредила да не се прибират вкъщи без полиция. Според хронологията на събитията тя наела няколко хотелски стаи в „Хилтън Гаръдн“ в Темпе, щата Аризона. По-рано същия месец жената купила пистолета от именно от Темпе.

Иванка обаче претърпяла автомобилна катастрофа и била настанена в болница. Там тя заявила, че желае да сложи край на живота си. Полицаи пък посетили дома й, след като комшии подали сигнал за нейното изчезване. При разпитите децата й признали, че през последните дни майка им изглеждала „психически нестабилна“.

Според основната версия нашенката е убила мъжа си, тъй като той поискал развод. Тази версия се базира и на факта, че Стефан е бил прободен с нож безброй пъти в областта на слабините. Следи от куршумите пък се виждат ясно по вратата на спалнята в къщата им.

Иванка Колева е задържана, като за пускането и под гаранция e необходим eдин милион долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране