11.03.2024 | 13:10
Български изселници изгониха зам.-шефа на „Балгьоч“ заради Пеевски
Шефът на организацията Емин Балкан бесен изхвърлил заместника си Талат Хаджъоглу
Талят Хаджъоглу

Зам.-председателят на най-голямата изселническа организация „Балгьоч“ в Турция Талат Хаджъоглу е бил принуден да си подаде оставката заради присъствието си, без съгласуване, на последната национална конференция на ДПС. На форума, провел се на 24 февруари, вождът на движението Ахмед Доган назначи за съпредседатели корупционера Делян Пеевскии Джевдет Чакъров.

Решението за отстраняването на Хаджъоглу е на шефа на „Балгьоч“ проф. Емин Балкан, пише в статия на изданието tiviport.com, изпратена в превод до МИГNews.info.

Председателят на Балгьоч Емин Балкан е освободил от длъжност заместник-председателя Талат Хаджъоглу за участие в конгреса на Движението за права и свобода на турското малцинство в България. Причината за уволнението си Балкан обясни с думите: „Не можете да отидете на срещата, на която не съм поканен“.

Талат Хаджъоглу попита Балкан защо не е поканен, въпреки че поканите са изпратени до ръководителите на клоновете на “Балгьоч” в Ялова и Измир. Балкан твърдеше, че изпълнява държавната политика, но Хаджъоглу опроверга тезата му, като напомни, че президентът Ердоган е присъствал на конгреса на Движението за права и свободи чрез телеконференция. Въпреки дискусиите, докато Талат Хаджъоглу беше освободен, вниманието привлякоха следните думи на Емин Балкан: „Трябва да сме един глас. Поради тази причина, въз основа на правомощията, дадени ми от устава, ще проектирам както борда на директорите, така и клоновете срещу противоположни гласове”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране