23.02.2016 | 0:01
Българският консул в Истанбул не е гонен от Турция
Даниел Митов подчерта, че няма да коментира повече темата
Даниел Митов

Генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов продължава да изпълнява задълженията си и не е бил обявяван за персона нон грата в отговор на изгонването на турски дипломат, акредитиран у нас. Това заяви външният министър Даниел Митов, като по този начин опроверга информацията, появила се в някои български медии след заминаването на аташето по социалните въпроси Угур Емироглу.

„Във връзка с дипломатическата практика, няма да коментирам този въпрос нито сега, нито за в бъдеще само да ви кажа, че днешната информация, която беше пусната от някои медии, че нашият генерален консул в Истанбул имало проблем с него – трябва да ви кажа, че той е там, изпълнява си задълженията с мандата, с който е бил изпратен”, каза пред журналисти Митов.

Българският консул в Истанбул не е гонен от турските власти

Той посочи, че няма информация по-рано напусналият страната ни турски генерален консул в Пловдив Алпер Акташ да е бил обявяван за персона нон грата. Според информацията на министъра, турският дипломат е бил повишен.

Даниел Митов посочи още, че парламентът е в правото си да разследва всякакви въпроси, а посолствата на Русия и Турция нямат официална реакция по повод сформирането на комисия в НС, която да установи дали двете страни се месят във вътрешната ни политика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране