13.11.2023 | 10:00
Бербатов готов да се бие с шефовете на БФС
Бившият голмайстор очаква след заплахите с отнемане на лицензите на пловдивските тимове, феновете от града на тепетата, да причакат футболните босове

Грешката ми бе, че не бях още по-гръмогласен на Конгреса на БФС! Ако трябва, можеше да се бия там, но нещата да приключат пред всички, но избрах другият път и им пожелах успех. Това сподели в „Денят започва“ по БНТ бившият голмайстор на „Манчестър Юнайтед“ и на българският национален отбор Димитър Бербатов.

„От това, че най-популярният спорт дълбае и стига нови низини и срам пред целия свят, да скриеш националният отбор… Не съм чувал за такъв прецедент в света“, добави той.

„Трябва министърът на спорта да се намеси по-активно, защото всички страдаме, а народната любов в момента се показва. Всички вече се обединяват. Показано е, че на стадиона в 18-ата минута се поде такава кампания, при която всички заедно скандират и пеят „Оставка“. Това е нормално да прерасне в мирен протест“, коментира голаджията.

„Заради действията на БФС вече им казвам серийните убийци, тъй като серийно затриват българският футбол и поредните им действия показват това. Никой от нас не е очаквал да откраднат футбола, да го скрият и феновете да не могат да отидат и да си гледат националния отбор. В момента те се опитват да внушат вина. В случая са избрали Община Пловдив, строителя на стадиона, кметът и се опитат да им втълпят, че мачът срещу Унгария трябва да се играе там“, добави той.

„В случая виновните са само те (б.а. ръководителите на БФС), т.е. имаме ситуация, при която управниците не могат да установят проблема и причините, които водят до него, а се обръщат към обвините си – българският народ и ги изкарват виновници. Играят си ролята на жертва, но много добре знаят, че не могат да махнат причините, защото това са те. Трябва да си подадат оставката. Разбират това и започват да вият жалко, жално и казват кой е виновен. Те не са спазили 20-дневния срок за пускане на документи. Не са питали дали там може да се играе мач, да сезират след това УЕФА, а си действат тоталитарно“, заяви бившият футболист номер едно на България.

„Има си национален стадион, но да преместиш оттам мача и да се опиташ да се скриеш и след това да търсиш вината в Община Пловдив, в строителя, е абсурдно… и да ги изнудваш и заплашваш. Казва се, че щели да вземат лиценза на двата пловдивски отбора. Какво общо има Локо Пловдив в случая?“, попита той.

„Заплашват феновете, общината, общността. Как ще отидат там? Ще ги чакат“, предупреди Бербатов.

Националният отбор ще бъде подкрепян, но не и тези, които управляват българския футбол, добави той, след което нарече средата, в която националите ни тренират отвратителна и токсична.

„Начинът, по който работят, го виждаме през последните 2-3 дни. Някой си позволява да записват човек без негово съгласие, което е противозаконно“, коментира бившият футболист.

„Аз съм инатлив човек, боря се за доброто на българския футбол. След като всички сме обединени срещу това ръководство, зарядът става още по-голям“, подчерта той.

Нашият протест започна преди три години и ние вървим с високо вдигнати глави, каза още Димитър Бербатов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране