05.11.2017 | 0:01
Бетина Жотева пощуря: Корнелия Нинова се е обградила с политически талибани
ДПС остана самотната партия на Делян Пеевски

„Това не е нито първата, нито последната провокация от страна на Русия. Като бях говорител на МВнР съм имала 2-3 стълкновения с Мария Захарова. Единствено чрез провокации Русия може да съществува в международното пространство. Категорична съм, че Кремъл има пръст при избора на Доналд Тръмп, поддържа Марин льо Пен, както и Каталуния. Поздравления за реакцията на Екатерина Захариева и на външно министерство“.

Това заяви пред Нова Тв разпалено и задъхвайки се от вълнение журналистката, която в момента е член на Съвета за електронни медии Бетина Жотева по повод изказването на говорителката на МВнР Мария Захарова, че Червената армия била спасила от фашистите евреите в България.

Бетина Жотева е държавен служител, но си позволи в ефир тежки политически квалификаци. В предаването участва оше социалният антрополог Харалан Александров. „Аз не виждам особено величие в това, което направиха от Москва. Русия винаги води завоевателна война срещу нас – взима ни от една империя, за да ни вкара в друга. След това винаги очаква да сме задължени. Отчуждаването на България с Русия върви с много бързи темпове. Политиката на Кремъл е разрушителна. Със смяната на поколенията все по-малко млади хора знаят руски език“, допълни социалният антрополог Харалан Александров.

Двамата коментираха и вътрешната политика. „Опозицията трябва да прави нещо. Никога ДПС и националистите не са се разбирали, като изключим правителството на Пламен Орешарски. Обединените патриоти минаха през демократичен избор и са трета поголемина партия. Напълно логично е ДПС да иска „демонтиране“ на патриотите. Опасно е обаче да се плаши обществото, че те са опасни за НАТО и за ЕС. В Австрия и в Италия управляват през годините националисти. Както виждаме, Европейският съюз не се е разпаднал. В Холандия също имаме подобен пример“, коментира Жотева по повод искането на Мустафа Карадайъ патриотите да напуснат кабинета.

„Митът, че ДПС сменя правителства и кадрува е разколебан. Със сложни термини като „демонтирам“ и „преформатирам“ от партията искат да покажат на електората, че все още държат някакво политическо инженерство. Никой не подценява ролята на ДПС. Тя можеше да стане в един момент истинска националистическа партия, но остана либерална. В момента в световен мащаб има отлив на либералните движения. За мен формацията обаче е стигматизирана. ДПС остана самотната партия на Делян Пеевски. Не трябва да злорадстваме, а по-скоро да сме притеснени какво се случва там“, заяви Харалан Александров.

„Управлението е стабилно. Не е проблем, че между партиите има дискусия. Корнелия Нинова се е обградила с политически талибани. Такова чудо не е било. Толкова агресивна БСП не сме виждали. С предишните хора, с които работихме, бяха уравновесени“, коментира Жотева. Харалан Александров допълни, че в момента социалистите се опитват да стегнат редиците си, но по думите му това едва ли ще се получи с подобна агресия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране