22.07.2016 | 10:10
Бетонираха Вяра Анкова начело на БНТ за вечни времена
Последният й мандат изтича на 9 август тази година

Без никакви дебати и на две гласувания едно след друго депутатите бетонираха скандалната шефка на БНТ начело на държавната медия за вечни времена. Това стана, след като шефът на медийната комисия в парламента Славчо Атанасов заедно с други свои колеги внесе промяна в Закона за радио и телевизия, според която шефката на БНТ заедно с управителният ѝ съвет остават начело на медията, докато бъдат избрани следващите.

Макар вторият мандат на Анкова, след който тя няма право на повече мандати, да изтича на 9 август, до този момент не е открита процедура за избор на нов генерален директор и нов Управителен съвет на БНТ. А промените в Закона за радио и телевизия са внесени в последния момент – на 19 юни. Цялата процедурна врътка безпрецедентно беше извършена за 15 минути в парламента, след което моментално преминаха към парламентарния контрол. От гласуването се въздържаха само от БСП, останалите подкрепиха циментирането на сегашното ръководство на държавната медия.

В същото време депутатите вършат чудеса от храброст, за да сменят сегашния шеф на КФН с протежето на финансовия министър Владислав Горанов – Карина Караиванова, именно заради изтеклия мандат на Стоян Мавродиев, заради което дори промениха критериите за избор на председател на комисията, а БСП сезира Конституционния съд за неправомерната промяна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране