18.12.2015 | 0:01
БФС извади „Литекс“ от А група
Ловчанлии могат да обжалват пред Апелативната комисия

Дисциплинарната комисия към БФС извади „Литекс“ от А група заради прекратения мач срещу „Левски“ от 20-ия кръг на първенството. Ловчанлии напуснаха терена в знак на протест срещу съдийството, след като водеха с 1:0. Затова клубът е глобен и с 20 000 лв., а неговият президент Трифон Попов, който пое вината за изваждането на играчите, ще плати още 15 000.

Дисципът е взел решението единодушно, а ловчанлии имат 7-дневен срок, в който могат да обжалват наказанието пред Апелативната комисия. Предстои Спортно-техническата комисия към БФС да се събере, за да реши какво ще се случи с изиграните до момента мачове от „Литекс“ в първенството – дали ще бъдат анулирани, или ще се признават, а в предстоящите на тима ще бъдат записвани служебни загуби. СТК ще трябва да реши и бъдещето участие на „оранжевите“ в турнира за Купата на България.

Според зам. изпълнителния директор на БФС Павел Колев „Литекс“ ще може да играе в турнира за Купата на България, понеже той няма нищо общо с А група. Двете състезания дори се администрират от различни организации – шампионатът от БФС, а Купата – от Професионалната футболна лига.

Играчите на „Литекс“ няма да бъдат наказвани за напускането на мача с „Левски“, тъй като това е станало по нареждане на техен ръководител – в случая президента Трифон Попов. Крилото на ловчанлии Диого Виана обаче разкри в родината си Португалия, че излизането от терена е било наредено лично от Гриша Ганчев, който официално не се води никакъв във футболния клуб.

„Литекс“ има много силен състав, а нашият президент Гриша Ганчев е собственик и на ЦСКА, който е в трета дивизия заради финансови проблеми – каза Виана пред португалския в. „Рекорд“. – Шефът ни е много влиятелен и силен човек. Има бензиностанции и пивоварна, обаче много хора не го обичат. В мача с „Левски“ нашият президент призова спортния директор да ни извади от терена, защото не искаше да ни навреди.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране