28.12.2023 | 17:24
Бившата пиарка на „Промяната“ размаза Денков: Лъжеш! Не сме влезли в никакъв „Шенген“!
Спрете да се опитвате да ни пробутвате „добри новини“ с тържествени гласове като Бойко Борисов

Ако взаимно се уважавахме…. Тогава щяхме да си казваме истината. Тогава поводите за присмех и ирония щяха да бъдат по-малко. Защото на лъжата краката са къси!

През март следващата година сме щяли били да сме влезли в Шенген. Сухопътен шенген?!?Не, Габриел и още по-не Денков! През март, ако отново нещо не се промени, ще сме допуснати без гранична проверка по летищата. Т.е ще кацаме на общите, а не на най-крайните терминали и няма да си показваме паспортите на граничните власти.

И това е готино, и е мило и ,ей богу, наистина е напредък. Напредък, който касае две основно категории – пътуващите /т.е.заможните/ и гастърбайтерите /т.е. бедните/. Касае и пътуващата администрация. Как се отразява това по море не мога да кажа, защото не ми е познато , освен няколко швейцарски езера и Балатон, да имаме вътрешно европейско море. Но сигурно някак се отразява.

Иначе, Шенген значи свободно движение на стоки!!!! и товари и хора. “

Именно първите две неща са от особено значение за вноса и износа, за транспорта и за няколко десетки индустрии, които зависят от него. За бизнеса, ако ме разбирате, какво искам да кажа.

И там опашките и граничните проверки няма да спрат. Най-вероятно поне още две години. Така че, скъпи управляващи, не сме влезли в никакъв Шенген. Направен ни е знак на добра воля, за което истински благодарим, на летищата да не се чувстваме по-така, по- втора категория хора, но това по никакъв начин не значи, че сме влезли в Шенген.

Не, дори не сме полу-влезли…

Може да влезем след година –две, дай боже, може и да не влезем, защото имаме още много да изпълняваме, много дипломация да се изтърколи и много огради да се построят. И ако бяхте ни казали истината: „Постигнахме огромен компромис по отношение на пътуването на българските граждани, това е една успешна стъпка по пътя на пълното ни присъединяване към Шенген, голямо забавяне имаше по отношение на върховенството на закона, забавяне което ние преодоляхме, но тези процеси не стават с магическа пръчка, изисква се огромна работа и търпение. И все пак от март ви поздравяваме с правото да се движете по Европа, повече приличайки на европейски граждани.”

Това и била истината, би предизвикала радост у пътуващите по въздух /не знам с водата кака е/, но също би ни запознала с успехите, които това правителство е постигнало, след много години застой по този въпрос.

Тогава, хем ще се радваме на безграничната проверка, хем ще уважаваме усилията ви. Сега, сега правите точно това, срещу което се борехте – режете лентичката на незавършен обект.

По какво тогава се отличавате /знам че много държите на това/ от Борисов? И въобще спрете да се опитвате да ни пробутвате добри новини с тържествени гласове. Ние сами можем да преценим дали сме по-щастливи тази година и дали това се дължи на правителството. Според мен се дължи, поне на факта че има правителство, но със сигурност , не е ваша работа да го обявявате тържествено.

Иначе, малко като мъпети е работата..

*Запазен е оригиналният правопис на Диана Дамянова, който е абсурден предвид ДОКТОРСКАТА Й ДИСЕРТАЦИЯ по история и огромните й претенции за значимост.

1 коментар

  1. Гинка Георгиева каза:

    Минаваш без гранична, но не след дълго те спират в една отбивка и… пълна проверка

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране