29.07.2023 | 16:20
Борисов със SMS до депутатите на ГЕРБ посред нощ: „Избирайте го, иначе лошо!“
После те се връткат за скандалния нов шеф на Здравната каса

Нова скандала врътка на ГЕРБ и поредно полягане пред ППДБ!

В полунощ НС избра скандалния Станимир Михайлов за шеф на НЗОК.

„За“ кандидатурата на Михайлов се обявиха 137 народни представители, само 46 бяха против.

Въпреки че в хода на процедурата от ГЕРБ критикуваха яростно Михайлов, вадейки нарушения, свързани с негови бизнес и имотни дела, в залата депутатите на Борисов мълчаха и в крайна сметка Михайлов получи необходимото мнозинство.

Дори проф. Костадин Ангелов не защити позицията си, изказана през деня, че Станимир Михайлов няма морални качества и е по-добре ПП-ДБ да оттеглят кандидатурата му.

През седмицата Костадин Ангелов обяви, че Михайлов не е представил 3 документа в ДАНС в законовия срок. В тази връзка той заяви, че въпросната информация буди повече въпроси, отколкото да дава отговори и приложи писмо на ДАНС, адресирано до колегата от ПП-ДБ Васил Пандов.

До късно снощи нагласата сред депутатите от ГЕРБ е била да бламират Михайлов за шеф на здравната каса. Внезапно обаче във вътрешния чат на парламентарната група е получена „позивна“ от председателката Десислава Атанасова: „Избирайте го, шефът нареди. Иначе – лошо!“, твърди Пик.

Какво е обърнало за пореден път Бойко Борисов, може само да се гадае. Вероятно става дума за финансови интереси. Не се знае и какво влага той във фразата „иначе лошо“…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране