17.04.2024 | 17:59
Борисов и Пеевски буквално яхнаха държавата
Президентът използва всеки скандал, за да критикува промените в Конституцията, коментира ПР експертът Диана Дамянова

Бойко Борисов и Делян Пеевски изобщо не крият, че управляват държавата, те се чувстват силни на фона на излизащите социологически проучвания. ПП-ДБ се спускат с електоралната шейна, Борисов и Пеевски го виждат и много добре си партнират, показвайки, че те командват – използват принцип в пиара, който винаги е печеливш – когато се правиш на силен, ставаш силен“. Това коментира в предаването (О)позиция известният ПР експерт Диана Дамянова.

Според  нея Борисов правилно е „уволнил“ външния министър: „Речта на Стефан Димитров (на Кримската платформа), която изслушах, ме убеди, но беше грешка лидерът на ГЕРБ да бърза да го съобщи – явно за да се хареса на евроатлатническите партньори. Глупаво бе, че демонстрира, че държи служебния премиер Главчев на къс повод, а след това да отрича да се е месил на Главчев. Но Борисов е зодия Близнаци и в него живеят няколко души – аз лично, когато искам да разбера какво става, пропускам сутрешния Борисов и гледам следобедния, вече е размислил“.

Защо президентът Радев бързо издаде указ за служебния кабинет, а сега се бави с реакцията си за исканите смени на двама министри? Според Дамянова има две причини. Първо, предложеният за смяна Стефан Димитров е човек на президента – говори с лексиката на Радев, израства по времето на Радев като дипломат. Второ, президентът ще използва всяка възможност всяка възможност да натяква каква грешка е било да му отнемат служебния кабинет. Скандалите сега му идват много добре, бави следващия си ход, за да може да обяснява колко вредни са били промените в Конституцията.

„Корнелия Нинова има основания да недоволства от „пуделщината“ на служебния премиер, но това с искането на вот на недоверие е глупост, защото не може един да назначи кабинета, друг да му иска недоверие. Говорих с уважавани конституционалисти – 10 от 10 казват, че не може да има такъв вот“, коментира експертката.

Ще има ли смени на служебни министри и възможно ли е кабинетът „Главчев“ да остане още дълго на власт и след изборите – чуйте прогнозата на Диана Дамянова във видеото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране