28.03.2024 | 12:39
Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Желязков или Главчев
Нищо фатално не се е случило, просто ПП-ДБ няма да пътуват в чужбина, каза вождът на ГЕРБ в коментар на предстоящите парламентарни избори

Вождът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков, нито Димитър Главчев.  „Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще впрегна цялата агитационна мощ на групата, на партията, на Изпълнителната комисия, да не ни го причинява“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му призивът не е отправен заради евентуални негативи за партията. „Не, просто цялата кампания ще мине все едно ние управляваме. Ние управляваме, след като сме спечелили избори, а не да сме втори, трети или пети и да искаме да управляваме цялата държава“, коментира той. Борисов не изключва вариант за служебен кабинет с министри на ГЕРБ и ПП, но за момента разговори не се провеждат.

Лидерът на ГЕРБ коментира и твърденията, че страната е изправена пред конституционна криза. Аз от конституционно право не разбирам и не е редно да се правя, че разбирам. За геополитика мога да говоря колкото искате, аз съм най-компетентен в България“, каза той.

Благодаря на Христо Иванов, че ми благодари за подкрепата за промените в Конституцията. Винаги съм го подкрепял, отбеляза лидерът на ГЕРБ в отговор на въпроса дали не е била грешка конституционната реформа.

Листът, който ние отнесохме за кандидати- министри, на този лист бяха имената на всички, включително огромна част от ДБ, трима от ДБ, исканата здравна министърка от Атанасов, на туризма и на правосъдието. Министрите на Христо Иванов ги имаше на листа. Аз зачеркнах трима от нашите, за отбраната, енергетиката и електронното управление, заяви Борисов.

Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен, каза Борисов. „Сега е времето да си решим регулаторите заедно и поправките по механизма. Нищо фатално не се е случило, просто партньорите няма да пътуват в чужбина“, посочи Борисов.

Желязков отиде на „Дондуков“ 2 за среща с президента

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможноти кандидати за служебен премиер, от които президентът може да избира, влезе на среща с държавния глава на „Дондуков“ 2.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране