26.05.2016 | 10:09
Борисов: Колкото аз мога да пея, толкова и Слави ще се справи в политиката
Цветан Цветанов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Не ме е страх от Слави Трифонов. Колкото аз мога да правя концерти и да пея, толкова и той ще се справи на политическата сцена. Това каза премиерът.Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Не искам да говоря за Слави Трифонов. И аз мога да направя такъв референдум. Искате ли да вдигнем пенсии и заплати двойно? – първи въпрос. Искате ли всеки сам да избира началника си? – втори въпрос. 100 процента ще имам с такива въпроси“, коментира Борисов.

Той бе категоричен, че кандидатурата на ГЕРБ за президент ще е ясна и през август или дори септември. Борисов каза, че Цветан Цветанов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент: „Той никога не е пожелавал и никога не е ставало въпрос той да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент“.

Премиерът разказа, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев вечерта преди той да заяви публично, че няма да се кандидатира за втори мандат. „Зададох му въпроса какво мисли и какво иска от мен и от ГЕРБ“, каза Борисов. Президентът отговорил, че има лични причини да не се кандидатира за втори мандат. Премиерът подчерта, че двамата с Плевнелиев ще продължат да работят заедно и в бъдеще.

По повод заявеното от Георги Първанов в сряда, с което той нито потвърди, нито отрече евентуално свое участие на президентските избори, Борисов коментира, че става ясно, че не ГЕРБ са виновни АБВ да напуснат изпълнителната власт, а целта на цялата тази операция е била Първанов да се кандидатира за президент.

„АБВ прави същото, което прави ДСБ – искаме да имаме общ кандидат, ама ние ще посочим кой да е той. АБВ с този ход излиза напред и казва „Първанов ще е кандидатът за президента, но ние сме за обща лява кандидатура“ и поставя Корнелия Нинова в две много неловки ситуации. Ако тя подкрепи Първанов, тя заминава, за всички е ясно това, тоест тя е принудена да издигне свой кандидат“, отбеляза още той.

Борисов обясни и защо е публикувал във Фейсбук снимката с внучето си пред спортен уред. „Като реве, като го занеса при щангата, почва да се смее“, разказа премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране