17.05.2023 | 10:41
Борисов натопи Габриел за оставката на Гешев
Решението го взе Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група, обяви вождът на партията

Депутатите на ГЕРБ-СДС са знаели, че Мария Габриел ще поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, и са я подкрепили в това. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента и така той отрече думите на Гешев, че само няколко души са знаели за това.

„Аз съм убеден, че които е трябвало да знаят, а това е цялата група, за това нейно изявление. И то е в тона, който европейските партньори, като комисар, тя е слушала, чула е много разговори, много неща бяха записани, включително и за парите за плана за възстановяване. И пак казвам – това е нейно лично право. Аз това, което съм поел като ангажимент, е да приемаме законите на Крум Зарков“, отговори Борисов на въпрос дали хората му са знаели, че оставката ще бъде поискана от Габриел.

„Взе го решението Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група“, каза Борисов и попита кой е бил изненадан от това.

В понеделник Гешев обясни, че е говорил с жена политик, която считал за приятел. Тя е стояла до Мария Габриел, когато тя обяви, че евентуалния министър на правосъдието в неин кабинет ще поиска оставката на Гешев като главен прокурор. Жената казала на Гешев, че не е знаела предварително.

„Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че трябва да бъдат приети. Те дават възможност в такива ситуации да се търси контрол, проверка, механизъм и всичко останало. Това сме казали. Ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа“, каза Борисов.

Изплашеният Бойко Борисов на практика натопи Мария Габриел за поисканата оставка на главния прокурор. От създаването на ГЕРБ е известно, че партията не взема нито едно важно решение без одобрението на председателя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране