04.04.2024 | 11:24
Борисов разкри: Пеевски е бил нееднократно в централата на ГЕРБ
За вожда на ГЕРБ е проблем, че Владислав Горанов е санкциониран по "Магнитски": Най-добрият ни финансов експерт

Новоназначения съпредседател на ДПС Делян Пеевски е ходил в централата на ГЕРБ. Това призна Бойко Борисов след настоятелен репортерски въпрос в парламента. Вождът на ГЕРБ обясни: „В моята централа нееднократно е идвал и Иво Прокопиев, г-н Захов (собственици на медийната група „Икономедиа“), и г-н Пеевски, и г-н Христо Иванов.“

След въпрос на сайта „Флагман“ за него проблем ли е, че Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания, Борисов каза: „За мен е проблем, че санкционираха Влади Горанов.“ След повторно питане това, че Пеевски е санкциониран, не е ли проблем, лидерът на ГЕРБ заяви: „Аз отговарям за ГЕРБ.“

След коментар, че Горанов (вече) не е никой, докато Пеевски е председател на парламентарна партия, Бойко Борисов посочи: „Как да не е никой! Най-добрият ни финансов експерт… Това си е работа на ДПС кой си избират за (председател на) партия, не е моя!“

След това брифинг даде и самият Делян Пеевски. Той обясни, че наистина ходил в централата на ГЕРБ. Там обаче бил и заедно с Христо Иванов – един от лидерите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Пеевски бил в централата на ГЕРБ заедно дори с Иво Прокопиев.

На въпрос как ще коментира думите на премиера Николай Денков, че именно заради Пеевски ще се ходи на предсрочни избори Борисов заяви следното: “Аз не знам с тези хора как ще си говорим след това, затова пак ще повторя хронологията. След като отидоха заедно с Габриел и Петков при президента, седмица по-късно Рая Назарян след среща в президентството показа подписаното от нас споразумение пред медиите. След това водихме преговори за 4 министри имаше спор от наша страна. В четвъртък вечер показах SMS от Асен Василев, че е готов на линия е ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. За това му звънях. Пред мене стоеше техен лист с министри, подчертах дебело, че остава Асен Василев. Написах на мястото на Гаджев Тагарев, на мястото на Жечо Станков – Румен Радев и му казах това ни е отговорът. От тях отговорът беше, че искат и Калин Стоянов да махнат, разказа Борисов. След това дойдоха нови предложения от тях, каза Борисов. Тоест за един министър ние отидохме на избори, подчерта той.

Какво ДПС, какъв Пеевски, като те не са участвали въобще в тези разговори, заяви Борисов. Нека Петков да доизкаже всичко, свързано с него и Пеевски. Утре ще си направят коалиция като нищо, заяви Борисов.

За Христо Иванов, Борисов каза, че след като той иска да отиде в ЕНП, принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш такава политика – „в момента финансовата ликвидност на държавата е под заплаха. В държавата бяха изхарчени в последните дни над 2 млрд. А ние като ги харчим всичките пари, губим ликвидността, може и да останем без пари за пенсии. Иванов има редкия шанс, ако иска да е в център дясното, да каже дали е съгласен по този начин да се разходват публичните финанси, посочи Борисов.

За акцията на ДАНС в митниците Борисов заяви, че всичко в митниците е било изчегъртано и според него сега там “клановете се бият”. Масово в последните две седмици се сменят хора. Или са били подплашени от това, което са правили години наред, или действително отвън са им казали, че върви контрабанда”, смята Борисов.

Той заяви, че стои зад назначението на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и той е от ПП-ДБ. “Всички назначения в последните две години са от Продължаваме промяната”, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви още, че при протеста на миньорите Денков се е “сгушил зад Пеевски”.

За това, че главният секретар на МВР подаде оставка, Борисов каза, че той е имал винаги неговата подкрепа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране