22.06.2022 | 11:37
Борисов се врътна: ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония
Този страхлив премиер има нашите гласове, заяви лидерът на опозицията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще осигури подкрепа за френското предложение за Северна Македония с всички 59 гласа на парламентарната си група.

Решението му беше обявено на среща с актива на партията в централата на ГЕРБ в сряда сутрин. Борисов призова за незабавно свикване на заседание на кабинета.

„Да си свика веднага Министерски съвет, да даде предложение, да дойде в парламента. Не се страхувай, колега. Извинявай, че те наричам така“, беше коментарът на Борисов към Кирил Петков.

Той обяви, че партията ще „обясни защо това е правилното решение“ и че можела вече да се нарича „Граждани за европейско развитие на Балканите“.

На въпроса защо ГЕРБ участва в провалянето на кворума тази сутрин, щом настоява да се задейства максимално бързо работата по Северна Македония, той отговори: „Едното е една практика, другото е друга практика. Ако той свика сега заседание по РСМ, 59 души ще влязат в залата – когато го свика. Ако не го свика, председателят на ПГ на ГЕРБ отива и разговаря с евроатлантическите партии и в Комисията по външните работи тези партии заедно ще внесем това предложение. И поемаме ролята на премиера на България, който се крие и чака да изтече времето, за да отиде в Брюксел и да каже „Бойко е приятел с Путин и оптива да ни свали“. Това му е тъпата лъжлива физиономия“.

В същото време той обяви, че ГЕРБ не се отказва от вота си на недоверие срещу „пагубното“ правителство на Петков.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:


    ‘Борисов се врътна: ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония’.
    Има си хас-лизачът,любителят на френската любов,б.б.-щото за друга не му става пишлето,да не подкрепи предложението на другия извратеняк-бабоеба сварен МАКАРОН.БОКЛУЦИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране