15.04.2024 | 23:27
Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“
Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции

Служебният премиер на ГЕРБ Димитър Главчев инициира смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов. Това стана часове, след като шефът му Бойко Борисов обяви, че първият ни дипломат променя доктрината, която имали Външно министерство, Министерството на отбраната и ГЕРБ.

Според неофициална информация на МИГNews.infoБойко Борисов бил бесен, че Стефан Димитров отказал среща с Джим О’Брайън, който на 14 април миналата година бе назначен за ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент в САЩ, а от октомври 2023 г. пое поста на помощни-държавен секретар за Европа и Евразия. В този смисъл отказът да бъде приет от външния ни министър е скандален и корозира отношенията с евроатлантическите партньори.

Именно Джим О’Брайън е човекът, който има решаваща дума кой да бъде включен в санкционния списък „Магнитски“, а заради многобройните си многомилиардни афери Бойко Борисов изпитва панически ужас да не бъде ударен от Вашингтон.

Миналата година вождът на ГЕРБ е имал среща с високопоставения американски чиновник. По време на разговора О’Брайън е поставил ултиматум на Борисов, че ако не се съгласи ГЕРБ да подпишат всички видове проектозакони, които е дал като списък на президента Румен Радев, ще бъде добавен в следващия списък „Магнитски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране