10.07.2017 | 18:33
Борисов връчи българските паспорти на княгина Калина и сина й Симеон-Хасан
Двамата получиха българско гражданство през 2013 г. с указ на президента

Премиерът Бойко Борисов връчи първите български паспорти на Нейно Царско Височество Княгиня Калина и синът й Н.Ц.В. Княз Симеон-Хасан.  През 2013 г. с указ на президента Княгинята и нейният син, който е единственият внук на Цар Симеон, роден в България, получиха българско гражданство.

Княгиня Калина оттогава участва от името на България в международни състезания по конна езда. Нейният син Симеон – Хасан, който носи името на дядо си Цар Симеон и на покойния крал на Мароко Хасан II, живее с родителите си в Рабат и учи в българското училище към посолството ни в Мароко.

Семейството на Княгиня Калина е в България за 80-тия юбилей на Царя и прекарват ваканцията си в Царска Бистрица в Боровец, където обичат да отсядат при всяко свое посещение.  Симеон-Хасан е кръстен в православната вяра в параклиса “Св. Иван Рилски” в Царска Бистрица. Кръстници са кралят на Мароко Мохамед VІ и принцеса Ирене Гръцка.

Нейно Височество Калина сподели, че със синът й са особено развълнувани да получат първите си български паспорти от премиера Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране