03.06.2021 | 13:34
Божков: Защо САЩ са подминаха групата на Гешев и Борисов
Бизнесменът е наказан от Америка заради рекета, поискан му от лидера на ГЕРБ

Васил Божков обяви, че е озадачаващо как САЩ са пропуснали да вкарат в списъка си за санкции по закона „Магнитски“ Борисов и Гешев и тяхната организирана група.

„Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми. Той бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов“. Това написа във Фейсбук намиращият се в Дубай бизнесмен като първи коментар на решението на американския Държавен департамент да му наложи тежки санкции по обвинения за корупция.

„От всички засегнати от #хунтата , аз съм първият, подал официален сигнал до българските, както и до всички международни правораздавателни институции“, припомня той. Божков очевидно има предвид сигнала си, че е платил над 60 млн.лв като такса „спокойствие“ на бившия премиер Бойко Борисов и на бившия финансов министър Владислав Горанов. Двамата категорично отрекоха да са получавали пари от бизнесмена.

„Разкритията ми ескалираха до тази отдавна чакана и липсваща досега реакция на САЩ относно Пеевски. Озадачаващо е, че организираната група от властимащи длъжностни лица начело с Борисов и Гешев са подминати от действията на американската администрация“, дописа по-късно в поста си във Фейсбук Божков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране