24.01.2016 | 0:01
Британка изпрала печеливш билет за 47 млн. долара
Продавачът свидетелствал в нейна полза
Нату Патъл (64 г.) се прочу, защото продал печелившия билет в своя павилион.

Британка повредила при пране на джинси печеливш лотариен билет за 33 млн. лири (47 млн. долара), съобщи в. „Уорстър нюз“. Жителката на град Уорстър, която предпочита да не се разгласява името й, твърди, че намерила билета в джоба на изпраните си джинси, след което внимателно го изсушила със сешоар.

Видна била пълната комбинация от печелившите числа – 26, 27, 46, 47, 52 и 58, а също и годината на тиража – 2016, но липсвали точната дата, серийният номер и най-важното: бар-кодът. Като разбрала, че с такъв повреден билет не може да отиде да поиска печалбата, тя потърсила помощ в лавката, където купила билета. Продавачът й казал, че може да потвърди закупуването му само по бар-кода, след като го сканира.

Тогава британката се свързала с лотарийната компания „Кабелот“, където я посъветвали да опише подробно случая и да приложи повредения билет. Сега жената чака дали ще бъде уважена молбата й. Пълният джакпот от въпросния тираж е 66 млн.лири (над 94 млн. долара), но два билета са съдържали печелившите числа и затова сумата е разделена наполовина. Първите заявили се щастливци са 54-годишните съпрузи Керъл и Дейвид Мартин от шотландския град Хоик, а вторият победител се издирваше. Срокът за получаване на печалбата е 7 юли. Сега остава да се разбере дали компанията ще признае претенцията на анонимната госпожа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране