14.11.2023 | 15:00
Брутална гавра на ученички с момче потресе България (ВИДЕО)
На въпросното клипче се вижда как момиче се кара и раздава шамари на седнало момче на пейката

Подобно видео няма как да се гледа равнодушно. Толкова е грозно, обезсърчаващо и безнадеждно, че гневът сякаш ни залива, а безсилието буквално ни смачква.

Та това са нашите деца! Нашето бъдеще… Даже ни е трудно да квалифицираме това, което ще видите по-долу – няма благозвучни думи, с които да го опишем. Просто е ужасно…

На въпросното видео се вижда как момиче се кара и раздава шамари на седнало момче на пейката. Казва му да си свали долу ръцете, за да не й пречи да го удря.

Момчето плаче. До него седи друго момиче, която гледа тормоза „от първи ред“. Смее се и се обръща към камерата за снимка.

Трети човек снима гаврата.

По думите на запознати, имало е и още ученици – безучастни свидетели на насилието. Коментатори споделят, че това са „побойничките на Перник“. Момичетата са на по 13 години, а момчето е на 16 години – казват те.

По-късно от коментари в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че тарторката на групата е известна като побойничката на Перник и е дъщеря на директорката на 7-мо училище в града Анелия Нонева.

Момчето, което е жертва на тормоза, е със специални образователни потребности и учи в  Гимназията по облекло и туризъм в Перник.

Ето какво написа Руми Данаилова – жената, разпространила видеото във Facebook. Грозната случка е от Перник, а клипът всъщност е заснет от „героите“ в него, които очевидно се гордеят с постъпката си:

„Потресена съм! Качвам това видео с цел родителите на тези „побойнички“ да разпознаят децата си! За пореден път някои очевидно невъзпитани добре деца се налагат на други чрез насилие!

До кога се очаква родители на потърпевшите деца да гледат и търпят подобно нещо? Не искам да останат безнаказани, това не се случва за първи път да тормозят децата ни, но нека го направим последен!“

Вижте го, коментарите оставяме за вас:

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с позиция, изпратена след запитване до няколко медии, във връзка с публикуван видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как ученик със специални образователни потребности от миньорския град е малтретиран и бит от момиче.

Владимиров категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: „Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани“.

Владимиров коментира, че по случая предстои да бъде образувано разследване, а виновните да бъдат наказани.

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната си подкрепа по случая.

4 коментара

  1. ИвКо каза:

    Евроатлантическо възпитание?

  2. sky-blue каза:

    Това е чалга поколението къде са бащата и детето на тази кифла те заслужават същото .Бог няма да ги забрави тези бездушни орки

  3. Анонимен каза:

    Тая кифла ученичка на директорката ли е дъщеря и тя тъпа като майка и с връзки може да е станала директорка то с връзки тая умираща държава и от дъното на обществото като нашите политици,помията се изкачва на върха на обществото. И раята като политиците прости и ербапи.

  4. Хахо каза:

    Ха, ха, ха. Това са бъдещите управници на България. Та, горката и без друго хич я няма

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране