28.06.2019 | 0:01
БСП не е във фалит, оправдава се Нинова
Всеки разходван лев се одобрявал от Националния съвет...

Празната каса на БСП предизвика вълна от коментари в медиите и социалните мрежи. Оказа се, че в касата на червената партия има едва 300 000 лв. По този повод соцлидерката излезе със специален коментар по интересния казус:

„В последните дни се развива поредната лъжа за БСП. Тя се изразява от – “БСП е във фалит“ през „изчезнали са парите“ до „Корнелия Нинова да даде обяснение, защото всичко става с неин подпис“. Интересното е, че тези думи се произнасят от членове на Националния съвет на партията, написа лидерът на БСП в социалните мрежи.

За тези, които не познават механизмите на функциониране на партията, ще кажа следното: Разходването на всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от Националния съвет, в който участват 185 души. Накрая на годината същият Национален съвет приема отчет за изразходването на средствата. Така е било всяка година, откакто е избрано новото ръководство – 2016, 2017, 2018, 2019. Всеки изразходен лев след това се проверява от експерт счетоводител и накрая от Сметната палата.

Членове на Националния съвет, които са одобрили всеки разход, днес питат къде са парите. Там, където сте решили вие да отидат – да се увеличи субсидията за общинските структури два пъти и половина, да се създаде телевизия, да се прави кампания за евроизборите, да има координатори в цялата страна и т. н. Плащанията се извършват по решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро директно от счетоводството. Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. Вместо това някои от тях задават въпросите си и правят манипулативни внушения от екраните на телевизиите. Оценявам случващото се като поредния опит да се атакува БСП, за да се срива доверието в нея и ви призовавам – не вярвайте на лъжи, обясни още Нинова.

Тя напомни, че всеки член на НС има право да получи отчетите на партията и наблегна на прозрачността при финансовата отчетност на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране