28.12.2023 | 11:15
Чака ли Сглобката Пеевски да „прегори“?
ДПС истеризира - Ахмед Доган не се ли тревожи?! Комедията продължава

Самоназначилият се за главен цензор на републиката Пеевски е „остро възмутен“, че екип на руска телевизия снима насред София. Подал е сигнал в ДАНС?!

Комедията продължава.

Вече ви казах, че очаквам Пеевски да обяви война на Русия и това не е хипербола.

Тук все пак има някои особености, които не са ми ясни.

Пеевски вече не говори от свое име, а като лидер на ДПС, олицетворява движението.

Защо й е на турската етническа партия да се легендира като яростен, радикален русофоб? И да влиза в открита конфронтация с Ердоган? Че и да активира темата с Възродителния процес, ей така, насред нищото…

ДПС през прехода е поддържала умерена, разумна, либерална политика на балансьор. И изведнъж – такъв екстремизъм, такова кресчендо…И то все по линия на цензурата и рестрикциите.

Доган дали е съгласен, или е отстъпил партията на концесия на Пеевски? На каква цена? ДПС истеризира покрай Пеевски, Доган не го ли вижда, не се ли тревожи? Феномен, феномен, ама чак пък такова феноменално преобръщане на курса…

Интересно е и че никой друг лидер от сглобката не се включва в хора на Пеевски. Нито по темата с руската телевизия, нито покрай цензурата на Митрофанова и Волгин. Оставен е да се бори сам.

Делян Пеевски надмина антипутинизма на Христо Иванов и Кирил Петков…

Дали е договорено? Или е индивидуална акция на отчаян човек, твърдо решен да се позиционира като американския „кучи син“ на Демократическата партия в София? Белким се откупи от прословутия „Магнитски“.

А може би другите лидери просто му гледат сеира и чакат да „прегори“, надскачайки се? И това ще доведе до всеобщо облекчение, защото Пеевски и без това тежи на всички?

Ще видим.

При всички случаи Пеевски действа хазартно. Той стана хиперактивен след убийството на Алексей Петров. Това едва ли е съвпадение. Добре е да разглеждаме историята в процес, а не като набор от случайности.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране