07.08.2023 | 10:15
Чавдар убил Яна, защото поискала 2 бона, за да се снима в порно, а приятеля си гръмнал, след като не му дал пари
Арестуваният край Айтос сериен убиец искал да избяга от България и да се бие във войната между Украйна и Русия

Съдът решава дали да остави в ареста 34-годишния Чавдар Бояджиев – Чоби, който беше задържан за двете убийства до софийското село Лозен, съобщава БНТ. Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.

Вчера стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания. При задържането му – у Бояджиев е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, като мотивът са финансови отношения между Бояджиев и жертвите. Стана ясно и че през април миналата година задържаният е извършил друго убийство – на 22-годишна жена, но тогава е освободен с мярка подписка, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост.

Заради открити сериозни пропуски по това разследване бяха поискани оставките на районния прокурор на София и на началника на столичното Осмо районно управление.

Пари, сексуални взаимоотношения и огромна жестокост се преплитат в убийствата на Яна и Иво, разкри разследващият журналист от националната телевизия Иво Никодимов. Той уточни, че ученичката е застреляна, защото поискала 2000 лева, за да се снима в порноклип.

18-годишното момиче е изчезнала около 20 часа в четвъртък и е убита 2 часа по-късно. Обявена е за издирване от майка ѝ след ден – в петък в 15:30, а обвиненият за убийството на момичето е задържан след 6 часа – в 22:10 вечерта на същия ден.

Пет часа след като убил Яна, Чавдар застрелял 27-годишния Иво. МВР и прокуратурата съобщиха днес подробности около престъпленията.

На 4 август в 15 часа и 30 минути в столичното 8-мо районно майката на Яна подава сигнал, че от предната вечер няма връзка с дъщеря си.

„Разтревожена е тъй като няма навика да не е в контакт с нея и да отсъства за дълго от вкъщи. Последно за нея има информация в 20 часа на 3 август, когато напуска столичен мол, качвайки се автомобила на неустановено лице с прякор Чоби“, заяви вчера заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов.

Разследващите бързо разбират, че прякорът Чоби е на Чавдар Бояджиев. Установяват автомобила, който мъжът ползва и проследяват, че със същата кола той пътува към Бургас.

„След съгласувани действия с Областната дирекция на МВР Бургас, лицето Чавдар Бояджиев, управлявайки лек автомобил „Хюндай“, е задържано на входа на град Айтос“, допълни Михаил Наумов – началник сектор „Престъпления против личността“, ГДНП.

Обискът в автомобила на Чавдар Бояджиев е извършен при задържането му.

„Огледът е извършен от 22.10 часа до 3.50 на сутринта на 5 август. Иззети са доказателства – пистолет с пълнител с 1 патрон и в цевта 1 патрон. Иззети са дрехи на обвиняемия Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта на името на убитото момче“, заяви Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София.

Към този момент разследващите не знаят, че Иво Колев е убит и започват издирването на мъжа. Правят обиск и в дома на Чавдар Бояджиев.

„Там се намериха дрехи и маратонки в пералнята, които реагираха на кръв. Открихме телефона на жертвата Иво Колев на 79 км. на магистрала „Тракия“ край Пазарджик и телефон, ползван от заподозрения в кофа за смет в кв. „Дружба“, допълни Мирослав Данаилов.

Още пред разследващите в Бургас Чавдар Бояджиев е разказал за двете убийства и къде е оставил телата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво Колев. Отведен е в СДВР на разпит, където е направил пълни самопризнания, след което му е повдигнато обвинение.

„Обвиняемият е дал подробни обяснения в процесуалното му качество на обвиняем, като разказва подробно как са извършени двете убийства“, добави Христо Кръстев.

Освен как е извършил убийствата Бояджиев разказва пред разследващите и мотивите си за тях, които били финансови отношения.

„Какво е характерно. Това младо момиче, провокирано от него, са правили сексуални клипчета, които да качват в порно сайтове срещу определено заплащане. И тук е възникнало недоразумение каква сума да получи тя и какви суми да получава съответно той за цялата дейност“, заяви Живко Коцев, заместник-главен секретар на МВР.

Според твърденията на Бояджиев двамата с Яна били тръгнали да правят поредното клипче и момичето поискало от него 2000 лева за това, тогава той я убил.

„По отношение на второто убийство, извършителят имал задължение в размер на 10 хил. лв. към убитото момче. За да се укрие обаче са му трябвали 15 000 лева. Всъщност той затова провокира среща с него, за да моли допълнително за 15 хил. лв., като според неговите твърдения е разказал какво е направил с ученичката преди да се срещне с него“, уточнява Коцев.

„Имал е намерение да напусне пределите на страната през Турция и да отиде да се бие, да се включи във военните действия Русия – Украйна. Това е според неговите показания. Това са му били намеренията. И изцяло потвърждава своята теза, че се е скарал с тях по финансови причини. Самият той признава, че има огромен финансов дълг от около 150 хил. лв. към различни финансови и кредитни институции“, каза още заместник-главният секретар на МВР.

Иво Колев отказал да даде пари, тогава Бояджиев извадил пистолет и му заявил, че ще го гръмне. Колев отказал отново и се обърнал да си тръгне. Бояджиев стрелял в гръб и убил втората си жертва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране