30.05.2021 | 0:52
Челси спечели Шампионска лига
"Сините" зарадваха многобройните си фенове в цял свят

Челси спечели Шампионска лига след победа с 1:0 над Манчестър Сити. Така „сините“ зарадваха многобройните си фенове в цял свят.

Срещата започна на високи обороти, а Манчестър Сити очаквано владееше топката по-често в началните моменти от двубоя. В 8-ата минута Едерсон демонстрира отличните си далечни подавания и изведе по великолепен начин Рахим Стърлинг зад противниковата отбрана. Англичанинът овладя, но след това бе спрян първо от бранител, а впоследствие и от Едуар Менди, който с ръка го блокира и изкара топката в ъглов удар.

Малко след това Челси отговори подобаващо и организира бърза атака, която завърши с подаване на Кай Хаверц към Тимо Вернер, който бе на добра позиция, но не прецени размаха си и топката се отби в опорния му крак. „Гражданите“ организираха опасна контраатака, но заключителният пас към Рияд Марез бе пресечен в последния възможен момент.

В 14-ата минута се стигна и до най-опасната атака в срещата до момента, когато „сините“ от Лондон имаха числено предимство в противниковото наказателно поле, Маунт отне топката, напредна и отклони чудесно към Вернер, но немският нападател отново разочарова с изпълнението си, стреляйки слабо в обсега на Едерсон.

Последва леко затишие на терена, за да се стигне до 27-ата минута, когато Де Бройне подаде отлично към Фил Фоудън, който пое топката и опита да стреля от непосредствена дистанция, но там решаващо в краката му се метна Рюдигер, който го блокира и осигури безпроблемна намеса за стража Менди.

В 39-ата минута „сините“ от Лондон понесоха неприятен удар в своята отбрана, тъй като Тиаго Силва трябваше принудително да напусне терена поради травма.

42′ – 0:1! Челси се възползва от високата преса на своя опонент и с подавания с по едно докосване топката се озова в Маунт, който изведе Хаверц. Немският национал преодоля Едерсон, а след това бутна топката в опразнената врата, за да даде аванс в резултата на своя тим.

В първите 10-ина минути от втората част Сити опита да наложи ранен натиск в търсене на бърз изравнителен гол. „Гражданите“ владееха повече топката, но не успяха да създадат нещо по-опасно. Челси пък опитваше във всеки възможен момент да контраатакува.

В 60-ата минута се стигна до дискусионна ситуация, след като Стърлинг стигна до отбита топка и опита изстрел от средна дистанция. Топката се отклони в ръката на Рийс Джеймс, но главният съдия не отсъди дузпа. ВАР също не промени това му решение, а Лаос обясни на играчите, че топката първо се е отклонила в тялото, а след това в ръката на Джеймс, заради което не е отсъдил нарушение.

В 73-ата минута Челси организира мълниеносна контраатака. Хаверц задъжа отлично топката и комбинира с появилия се като резерва Пулишич, който бе изведен срещу Едерсон, но стреля в аут. Огромен пропуск за американеца. Съдията даде седем минути продължение, след което Челси започва да празнува големия си успех.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране