15.11.2023 | 11:16
Чистка в ГЕРБ Варна след скандала Портних-Дънката
Дидо Дънката се превърна в най-крупния строител в града при управлението на кмета Иван Портних

Не София, а загубата на Варна е истинската голяма болка на Бойко Борисов от местния вот.

Затова лидерът на ГЕРБ е наредил масова чистка на структурите в града. Тя започна с бившата хостеса Славена Тонева, известна още и като „Мис Преференция“. Красавицата биеше по личен вот всички в ГЕРБ, дори и футболния съдия Стефан Апостолов, син на Апостол Апостолов – колоритния кмет на Симитли. Точева минава за особено близка до варненския бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката.

Този мултимилионер се превърна в най-крупния строител в града при управлението на кмета Иван Портних, като фирми от неговия обръч печелеха редовно лъвския пай от обществените поръчки.

Според слуховете Дънката и детронираният кмет са се скарали жестоко две седмици преди изборите. Сайтове дори тиражират клюка, че Славово ударил шамар на кмета, който се явил подпиинал на среща в хотела на мултимилионера. Това по-скоро е част от градския фолклор, показа проверка на „Галерия“, но раздялата е била факт. Вероятно Дънката се е ядосал, че Портних губи Варна от Благомир Коцев, кандидата на ПП- ДБ. Бизнесменът е имал без съмнение отлична информация за готвения сценарий за балотажа, при който ще има обединение срещу кмета на ГЕРБ.

Така или иначе от централата на партията са наредили веднага отстраняването на Точева, която според слуховете е успяла междувременно да замае главата и на хора от върховете на ГЕРБ. „Но да не я мислим Славена, която винаги е успявала да се уреди до силните мъже на Варна и областта“, казват ветерани на партията от морската столица.

В ГЕРБ обаче треперят, че чистката ще продължи и с други знакови лица на партията от морската столица. Депутати признаха, че скандалите във Варна са избухнали точно преди година, но никой не им е обърнал внимание.

Местни структури по-давали многократно сигнали, че ГЕРБ губи кмета, ако не бъде отстранена „сглобката Портних-Дънката“. Но покрай серията национални избори никой не пожелал да разбутва кошера, тъй като Точева носи гарантирани 10 000 гласа най- вече от-селата покрай Варна.

Че Варна е изключително важна за Борисов, се виждаше по време на цялата кампания. Източници на „Галерия“ коментираха, че експремиерът е впрегнал целия си арсенал, за да удържи на противниковите атаки.

И бесен от загубата на Портних, лидерът можел да направи още нестандартни ходове и да сложи чисто нови свои хора начело на ГЕРБ-Варна.

1 коментар

  1. Адам каза:

    МАЛЕЙЙЙЙЙ…СМЕХ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране