21.12.2015 | 0:01
Чудо: Ботев Пд изчисти дълговете от 52,5 млн. лв.
Клубът е спасен, обяви президентът Ангел Палийски

Ботев Пд изчисти дълговете от 52,5 млн. лв. По-голямата част от тях, в размер на 50 млн. към бившия собственик Цветан Василев, са били преструктурирани. Президентът на клуба Ангел Палийски обяви, че тези задължения са били вътрешни и „на практика вече не съществуват“.

Останалите 2,5 млн. лв. са били изчистени през годината, като по този начин ръководството на отбора обяви, че са се спасили от закриване.
„Тези задължения ни заплашваха от фалит през лятото на тази година. Тогава по време на подготовката за новото първенство нямахме средства за селекция, плащахме стари задължения към футболисти и кредитори. С общи усилия на ръководството успяхме да се справим с тази тежка ситуация и клубът е спасен и е в добро финансово състояние. На всички ни беше ясно, че пътят, пред който сме поставени, е трънлив и труден, но и единствено спасителен за клуба. Съдбата на Ботев бе заложена на карта, но с цената на много усилия и безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит“, каза Палийски.

Финансовият директор на Ботев Иван Йотков оповести най-очакваната новина, че нови собственици на клуба стават бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов. Известните предприемачи Владимир Кисьов и Ветко Арабаджиев пък ще са спонсори на „жълто-черните”.

В същото време ръководството на Ботев се споразумя за нови договори с опитните Йордан Христов и Лъчезар Балтанов. Настоящите контракти на двамата изтичаха в края на сезона, но сега защитникът и дефанзивният полузащитник ще се обвържат с „канарите“ до лятото на 2017 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране