06.03.2020 | 1:22
Чудо! Левски елиминира Лудогорец за Купата на България
"Сините" стигнаха топ 4 след дузпи над шампионите

Левски се класира за 1/2-финал за Купата на България, като елиминира Лудогорец с 6:5 след дузпи. В редовното време и продълженията двата тима не успяха да си вкарат гол на „Герена“, а при наказателните удари и шестимата „сини“ пронизаха Ивайло Стоянов, докато Мавис Чибота не успя да намери очертанията на Милан Миятович, като стреля над горната греда. Именно черногорският страж се превърна в герой за Левски, след като пред 8000 души хвана дузпа, изпълнена от Дарош Григоре в последната минута на 3-минутното продължение.

Така за ½-финалите се класираха столичните грандове Левски и ЦСКА-Сф, както и пловдивските Ботев и Локо. Жребият ще бъде теглен във вторник, като в тази фаза съперниците ще играят по два мача на разменено гостуване.

За Лудогорец това е второ отпадане от елиминациите на турнир, след като точно преди седмица „орлите“ бяха елиминирани на 1/16-финал от Интер в Лига Европа. Разградчани се оказаха и в криза при новия треньор Павел Върба, защото в пет мача пролетта са вече са с три загуби и по победа и хикс.

За Левски това беше първи успех, като от 15 февруари беше с два хикса и една загуба. Момчетата на Петър Хубчев обаче играха доста по-добре в сравнение в мача със Славия (1:2) в събота. Сега в този мач от суеверие Хубчев не гледа дузпите, а слушаше феновете от тунела на „Герена“, което му донесе късмет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране