26.05.2023 | 10:17
Дали на депутати от ГЕРБ бензин в ръцете, за да взривят ПП-ДБ? Ще има ли кабинет „Денков“?
Радостин Василев е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на правителство, коментира Атанас Атанасов

Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

„Ще направим всичко възможно, за да имаме редовно правителство, защото България се нуждае от това. След един месец няма да имаме бюджет. Очаквам възпламеняване на емоции в ГЕРБ сега. Знае се, че има определени среди в тази партия, които са срещу подкрепа на нашия втори мандат и сега им се дава бензин в ръцете“, добави той.

„Не знам ГЕРБ да са искали вътрешният и правосъдният министър да са техни. Снощи до 18 часа бях с акад. Денков и не съм чул от него такова нещо. Нека и аз да си направя една реклама като Бойко Борисов – Няма по-подходящ човек от мен за вътрешен министър, а и за правосъден. Ние обаче се отнасяме сериозно към всичките очаквания да сглобим такъв кабинет, който да е подкрепен и да е ефективен“, заяви генералът.

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, добави той.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет”, подчерта депутатът.

„Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна – среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат”, добави той.

„80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: „В никакъв случай Бойко Борисов”. Ами с кой друг?”, попита Атанасов.

Той призна, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите.

Ние сме против политически лица от ГЕРБ да има в правителството, но експерти може, уточни генералът.

„Не съм от тези, които се пазят. Действам рационално и разумно, защото си давам сметка колко е тънка играта. Трябва да минем по тънък лед“, каза той, след като водещият Виктор Николай изтъкна, че с Христо Иванов стояли отстрани.

Това ще е правителство на „ПП-ДБ“ и ние ще го подкрепяме с всички сили, заяви Атанасов.

Той коментира и убийството на Къро, като изтъкна, че в случая е ликвидиран неудобен свидетел.

„Този човек бе наркотрафикант, а страната ни е залята с наркотици. Къде отиваха печалбите?“, попита Атанасов.

След като водещият попита дали ако убитият в ЮАР българин си е плащал за чадъра, е можел да осветли чадъра, генералът отговори с „Да, разбира се“.

„ГЕРБ уж поеха ангажимент да подкрепят съдебната реформа, а вчера в правната комисия са отхвърлили текстове. Те се стремят да вземат главата на Иван Гешев колкото си може по-бързо, защото имат страх от това, което главният прокурор може да извади. Уволнението му не е съдебна реформа и ако ще вършим работа, хайде да съберем мнозинство и да променим Конституцията и законите, както трябва“, призова той.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    И женерал Гном не е същият след катастрофата! Завалията е изтрещял – той бил „най-подходящия човек от за вътрешен министър, а и за правосъден“!
    Боже, прибери си вересиите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране