28.03.2024 | 12:33
ДБ иска развод с ПП!
Редови депутати, активисти по места и симпатизанти вече видимо недоволстват и настояват за раздяла

Провалените пазарлъци за спасяването на ротацията и очертаващите се предсрочни избори видимо разклатиха „бизнес коалиция“ между ПП и ДБ. Рано е да се говори за развод между харвардците и градската десница, но редови депутати, активисти по места и симпатизанти вече видимо недоволстват и настояват за раздяла.

Хардлайнерите в ДБ и в ПП все по-високо надигат глас да се явят поотделно на евровота и на парламентарните избори, твърдо убедени; че това ще им донесе повече гласове. Като жълтопаветна формация „Промяната“ с ко-лидер Кирил Петков, който вече има нов прякор – ХараКиро, разчита на много леви гласове, които обаче се гнусят да ги подкрепят заради вродената си омраза към политици от типа ген. Наско и въобще ДБ.

И обратното важи — симпатизантите на градската десница са отчаяни от пируетите на харвардците и не желаят да ги припознаят като свои. „Докато се карахме с ГЕРБ за няколко министерски кресла и как да се разпределят регулаторите, рейтингът ни падна стремглаво и ГЕРБ е победител“, признал депутат от десницата пред „Галерия“.

Най-голямо е недоволството в ДБ. Вътрешната опозиция в партията на Христо Иванов – клуб „Девети декември“, от месеци настоява да се явят самостоятелно на евроизборите през юни, защото считат, че колаборациите на ПП с ГЕРБ и ДПС ще сринат резултатите им.

В „Девети декември“ влизат знакови лица за десницата като Мануела Малеева и Калоян Янков.

Европейските избор са най-безболезнените, на които да се явим самостоятелно. Отделното явяване ще ни донесе повече гласове, отколкото съвместното“, заявил Янков на Националната конференция на партията, която се проведе преди малко повече от две седмици.

Тогава мнозинството все още искаше да се явят на евровота заедно с ПП. Но днес реалностите са други – парламентарните избори чукат на вратите и загубата или спечелването на всеки глас изглежда от огромно значение. Параноята е повсеместна и ПП и ДБ вече са убедени, че си нанасят щети взаимно и се чудят как да разтрогнат брака с минимум щети.

2 коментара

  1. И какви леви каза:

    са тия?!? Вярва ли им някой? Крадци и лъжци, говорещи за справедливост…

  2. Явят ли се каза:

    самостоятелно, и едните и другите отиват на кино, и заедно да са, пак ще е така, и никой не им е виновен. Не става с лъжи и лични ползи, а с честност и отговорност към управляваните. Заслужават си го!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране