08.08.2023 | 19:23
Деница Сачева признава: Обади ми се Галя от американското посолство да пита какво ще предприемем срещу Вежди…
Рашидов санкциониран от "Козяк"

Как във ГЕРБ взеха решението да поискат оставките на Вежди Рашидов като член на Изпълнителната комисия на партията и като председател на комисията по култура и медии?

Депутати на Бойко Борисов, пожелали анонимност, разказаха какво точно се е случило вчера по време на срещата на парламентарната група на партията. Припомняме, че след края на извънредното заседание в кулоарите на Народното събрание настъпи брожение заради записа с Вежди Рашидов. Първо се проведе среща между Никола Минчев, Десислава Атанасова и Деница Сачева.

Последва нова мини среща, този път между Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и Кирил Петков. Изведнъж в стаята на ГЕРБ се събра цялата парламентарна група на партията, а при тях влезе и Кирил Петков. Няколко минути по-късно от пресцентъра на Борисов разпространиха съобщение, че партията иска оставките на Вежди Рашидов като член на Изпълнителната комисия и като председател на комисията по култура и медии в Народното събрание.

Пред ПИК депутати от ГЕРБ споделят любопитни подробности от срещата на парламентарната група. След като Петков излязъл от стаята на ГЕРБ, Десислава Атанасова позвънила на Вежди Рашидов, за да му търсят сметка за думите и да го предупредят, че ще му искат оставка.

Последвал втори разговор. Този път по телефона се включил Бойко Борисов.

Най-любопитно обаче било изказването на Деница Сачева след двата телефонни разговора.

„Обади ми се Галя от Американското посолство. Каза, че е видяла статусите ни с Деница Сачева. Питаше какво става и какви действия ще предприемем, защото следят случая“, заявила Сачева пред колегите си от ГЕРБ. Тя е едно от протежетата на посолството в ГЕРБ в качеството си на член на Националния демократически институт.

1 коментар

  1. Българин каза:

    Някога един български хан – Савин , водил тайни преговори с византийския император май е бил свален с народен събор….. Бил е само един…… А откъде са се нароили толкова много негови наследници….. все им се обаждат от някъде си и ги „съветват“, сякаш са безмозъчни….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране