08.05.2022 | 12:48
Депутатка: С танк ли се движи губернаторът на Варна, след като през 7 минути зарежда по 150 литра дизел?!
Благомир Коцев има 3 фирми, които са запорирани от съд в Нидерландия

Законно и морално ли е областният управител на Варна Благомир Коцев да заема държавен пост, след като има участие в 3 фирми, върху които има запор от Дойче банк след решение на Холандския съд. Този въпрос задава към премиера Кирил Петков варненският народен представител от ПГ на ГЕРБ/СДС Славена Точева, съобщиха от партията. Тя настоява за писмен отговор от министър-председателя дали областният управител има достъп до квалифицирана информация, разглеждал ли е документи със съответния ГРИФ.

Ако има достъп, с какъв акт го е получил, а ако няма –каква е причината за това. Депутатът отправя и питане : „С танк ли се движи областният управител на Варна, след като през 7 минути зарежда по 150 литра дизел“.

Въпросът е вследствие на получен сигнал от граждани, че на 14.04.2022 г. служебният автомобил на областния управител Благомир Коцев с номер В2323 ВВ е заредил в рамките на 7 минути / в 20:19 ч. и в 20:26 ч./ с по 150 литра държавно гориво.

Каква е политиката на правителството относно евакуацията на останалите моряци, част от екипажа на кораба “Царевна”?, пита още народният представител.

Към вицепремиера и финансов министър Асен Василев е входиран следният въпрос:

Каква е похарчената сума за спасителна операция на моряците от кораба „Царевна“, която два пъти беше неуспешна, а третия път те изпревариха осъществяването й, слизайки сами от кораба?

Отговорите се очакват в пленарна зала по време на парламентарен или блиц контрол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране