14.01.2015 | 7:35
Дете от „Ислямска държава“ разстрелва руски агенти
Пленниците твърдят, че работили за ФСБ

Дете на видима възраст около 10 години разстрелва хладнокръвно двама руски агенти. Ужасяващите кадри се съдържат във видеоклип на „Ислямска държава“ (ИД). Той бе разпространен първо от ислямистки сайтове. Западни медии го пуснаха, но в доста съкратен вариант, скривайки най-страшните сцени. В самото начало на записа има предупреждение, че съдържа доста смразяващи кръвта сцени.

Засега автентичността на клипа не може да бъде потвърдена.

Детето екзекутор е било показвано в предишен клип на ИД. В него джихадистката организация се хвали, че в редиците й има хора от Казахстан.

Двамата пленници са разпитани преди екзекуцията. Те признават, че са пратени от руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), за да съберат разузнавателна информация от ИД и да се доберат до неин член. Единият шпионин се представя като Джамбулат Мамаев, родом от Казахстан. Може би това е причината дете от тази страна да го екзекутира.

Другият пленник назовава себе си с имената Сергей Николаевич Ашимов. Той твърди, че работил за руските служби в миналото и сега задачата му била да убие един от членовете на ИД. Ашимов допълва, че някога е бил мюсюлманин.

След това джихадист, застанал до детето, произнася няколко цитата от Корана. После същият човек говори на руски.“Аллах възнагради агенцията за сигурност на „Ислямска държава“ със залавянето на тези двама шпиони. С благоволението на Аллах те сега са в ръцете на лъвовете на Халифата“, заявява боецът.

След което подава пистолета на детето. То се приближава до двамата коленичили пленници и ги убива с по един изстрел в главата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране