21.07.2021 | 11:30
До 14 дни ще е ясно ще има ли кабинет
Тошко Йорданов обърка "президента Радев" с "президента Първанов"

Този парламент е по-различен от предишния – по-близък до реалността. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет – за разлика от преди, означава, че хората, които стоят тук, не се срамуват от нас.  Така зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов се обърна към депутатите в първото си обръщение от трибуната на парламента.

„Ние ще предложим – когото президентът Първанов ни даде мандат….. Да, когато президентът Радев ни даде мандат, ние ще предложим кабинет и разбира се ще проведем разговори с колегите“, обеща той.

При тези думи в залата избухна смях, защото вместо „президентът Радев“, Тошко Йорданов се обърка и каза – „президентът Първанов“. Той се смути от лапсуса си, но след секунди продължи с изявлението си.

„Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии – нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната система, нито за пенсиите даже.

Така че в следващите 14 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет“, заяви Йорданов.

„Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали да направим. Или ще ходим на избори“, обобщи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране